Klassinfo 6an

Skolavslutning och brev från rektor

Hej alla! Nu är det inte långt kvar skolavslutning och sommarlov. Det kommer bli skönt för alla elever att få ladda batterierna, det är de värda!

Skolavslutningen är klockan 08.00 i Viby kyrka, men klass 6 samlas en liten stund innan på kyrkbacken. Avslutningen pågår i 1 – 1,5 h och sedan är det picknick på den bakre skolgården med medhavd fikakorg. Dagen rundas av vid 11-snåret.

Jag bifogar ett brev från rektorn.

Sommarbrev 2016 (2)

Trevlig helg! Hoppas ni får en rolig resa till Göteborg!

 

 

ÖPPET HUS

Hej alla!
Torsdagen den 2 juni är ni välkomna att titta på de nationella proven.
Mellan klockan 15 och 16 finns proven i klassrummet, och även undervisande lärare kommer att finnas till hands för eventuella frågor och funderingar.
Välkomna!

 

 

Veckobrev v. 20

Denna vecka har vi varit på besök på Transtensskolan och det var förväntansfullt och spännande på vägen dit men på hemvägen var det mest pepp och glädje. Det verkar som att de flesta nu ser fram emot högstadiet och det är viktigt för oss som vill att eleverna får en så trygg övergång som möjligt. Under besöket delades eleverna in i sina nya klasser och de fick presentera sig, träffa sina nya lärare, leka samarbetslekar, gå rundvandringar och äta i matsalen.

Nästa vecka är det dags för friluftsdag till Dovrasjödalen. Mer info finns på länken: http://fredriksbergmellan.se/

I svenska denna vecka har vi jobbat med Pronomen samt läst Nattvandraren.

I SO arbetar vi med argumenterande texter, där eleverna ska ta ställning i samhällsfrågor. En del skriver om dödsstraff, andra om demokrati, sänkt traktorkörkortsålder eller en förändring av benämningen ”Livstidsstraff”. Väldigt intressant!

I Bild arbetar vi med bildanalays och i förra veckan hade eleverna med sig en läxa hem som de lämnade in idag. De skulle ta bild på ett konstverk hemma och sedan analysera det. Det var kul att se alla analyser och foton på den konst ni har där hemma!

Det var allt för mig denna vecka.

 

Trevlig helg!

 

Veckobrev v. 19

Vilken fantastisk sommarvecka vi haft. Det känns att det snart är sommarlov.

I klassen har det märkts av att vi närmar oss lovet. Många är spända inför hösten och det medför att det blir lite sisådär med arbetsron i klassen. I torsdags tog vi lite grepp om situationen och idag har vi märkt av en klar förbättring. Vi tycker att dessa sista veckor innan betygen sätts och innan termin är slut är väldigt viktiga och vi vill därför att vi har den bästa arbetsmiljön för eleverna som möjligt. Prata gärna om detta hemma.

Idag har vi också haft besök i klassen av min dotter. Det tyckte hon var väldigt roligt, så jag vill skicka med till klassen att de är duktiga på att få andra att känna sig välkomna!

Idag vid klockan 13.00 fick eleverna veta vilka klasser de hamnat i inför hösten. Det har varit mycket förväntningar och spänning så det är skönt att det är över skulle jag tro. Eftersom de fick sluta en stund tidigare idag har de med sig en läxa hem i Bild som ska vara klar till nästa fredag.

I veckan som kommer ska eleverna få besöka Transtensskolan och träffa sina nya klasser.

Den 27/5 är det dags för friluftsdag till Dovra sjöar. Mer information kommer!

 

Trevlig helg!

 

 

Veckobrev v. 17

Då var det fredag igen!

Idag har vi tackat av Ilana som flyttar nästa vecka. Vi kommer verkligen sakna henne!

På svenskan fortsätter vi att jobba med Nattmannen och meningsbyggnad/grammatik.

I SO arbetar vi fortfarande med lag och rätt. Nästa vecka kommer vi gå över till ett annat arbetsområde inom samhällskunskapen.

Jag vill påminna om att det är prao på onsdag nästa vecka, samt lovdagar torsdag och fredag.

På måndag hälsar Patrik att det är uteidrott, så ta med kläder efter väder.

Ni har i veckan även fått hem en lapp om enkät och en individuell kod till denna. Det är jätteviktigt att ni svarar på enkäten så att vi har ett underlag för skolans utveckling.

Trevlig helg!

Veckobrev v. 16

Nu var det fredag igen. Våren har kommit igång ordentligt och nu är vi verkligen inne på upploppet. Alla nationella proven är nu avklarade, och det känns skönt att återgå till den normala lunken.

I Svenskan har vi börjat läsa Nattmannen av Lena Ollmark, den skräckförfattare som besökte oss i höstas. I och med läsningen ska vi träna på att sammanfatta och analysera budskap i text. Vi satsar även extra mycket på stavning och grammatik, både på ordinarie lektionstid och på målarbetet.

I SO har vi börjat med samhällskunskap, och ett arbetsområde med fokus på lag och rätt. Vi hade en livlig genomgång i torsdags där alla i klassen visade väldigt stort intresse att lära sig mer om ämnet. Kul tycker jag!

Några datum inför veckorna som kommer:

Onsdag den 4/5 är det dags för prao. Ordna gärna en plats i god tid. Ett tips är att byta barn med varandra. Hittar ni ingen plats så får ni höra av er till mig.

Patrik hälsar att det blir utegympa från och med vecka 18, så ta med gympakläder efter väder.

Trevlig helg!

 

Veckobrev v.14

Denna vecka har jag träffat de flesta av er för utvecklingssamtal och det har varit väldigt trevligt att få tid att sitta ned och prata med er alla!

Idag och i onsdags har klassen skrivit nationella prov i matematik. Sen har vi även haft redovisning i geografi. Det var med andra ord en riktigt intensiv vecka.

I nästa vecka kommer vi börja arbeta med samhällskunskap i SO. Vi kommer att börja att lära oss mer om lagar och regler. Det ska bli intressant.

På bilden har vi pysslat med något som kallas för ”doodle”, mycket uppskattat.

Jag har fått lite datum för träff inför högstadiet av Transtenskolan. Så boka in dessa redan nu, så återkommer vi med lite mer information närmare.

Eleverna är välkomna till Transtenskolan tisdag den 17 maj kl. 09.00 – 12.00.
Föräldramöte för blivande årskurs 7 kommer att vara måndag den 23 maj kl. 18.00.
Trevlig helg!

Veckobrev v. 11 glad påsk

Då var det helt plötsligt fredag och påsklov. Känns som att det nyss var lov!

Idag har klass 6 arrangerat Draget, och det blev riktigt lyckat även om det blev lite tight om tid på slutet. Tack alla 6:or (och en pappa) som stannade kvar en stund efteråt och hjälpte mig plocka undan!

I går hade vi prov i Svenska och det gick bra för alla i klassen. Riktigt skönt och kul!

Jag har, som ni säkert sett, skickat med tider för utvecklingssamtal hem. Fyll i de tider som passar och skicka med så snart som möjligt efter lovet.

Jag vill passa på att påminna om att det är studiedag tisdagen den 29e mars (tisdagen efter lovet).

Då återstår bara för mig att önska er en trevlig påsk och ett trevligt lov!

 

Lapiz-iconVeckobrev v. 10

Hejsan!

Veckan har varit bra. Alltid lika roligt att jobba med den här fina klassen!

Nästa vecka på torsdag har vi prov, Minoriteter och minoritetsspråk i Svenska. efter provet kommer vi att hårdköra lite med grammatiken så att den sitter.

I SO fortsätter vi med geografin och efter lovet ska eleverna hålla i sina presentationer där de ska berätta vilket land de valt och motivera varför de valt det landet.

Idag har jag skickat med klassen inbjudningar till föräldramötet som kommer att hållas den 31 mars.

Trevlig helg!

 

 

 

Lapiz-iconVeckobrev v. 9

Hejsan klassen och föräldrar!

Veckan efter lovet har gått fort och snart är det lov igen så det är mycket vi ska hinna med mellan alla lov och studiedagar.

I SO har vi börjat med geografi. Vi arbetar med ett case som jag kallar ”Du och hela världen” där vi väver in nationalekonomi i geografin. Vi reser 10 år fram i tiden och ska välja mellan fyra olika länder att flytta till. Vi kollar på allt från BNP till flygtider. Länderna ska jämföras noga och valet ska motiveras och presenteras v. 14. Jag bifogar uppgiften som PDF i fall ni vill titta.

Du och hela världen

I Bild håller vi på med våra personliga kollage. Eleverna har fått en teckningslektion där vi gått igenom ansiktets proportioner och sedan har de fått rita sina självporträtt. FullSizeRender Såhär kan det se ut när man ritar självporträtt!

I Matte har eleverna gjort ett sluttest i det arbetsområde de avslutat och sedan har klassens resultat sammanställts. Anna har då fått reda på vad som behöver repeteras och sedan har eleverna själva fått förbereda och genomföra egna små lektioner i klassen, vilket de gjorde med bravur!

På torsdag vecka 11 är det svenskaprov på de nationella minoriteterna och minoritetsspråken.

Jag vill även påminna om att det är studiedag den 29e mars.

Trevlig helg!

Veckobrev v. 6

Hejsan!

Denna vecka har gått fort. Eleverna har skrivit nationella prov i svenska och det känns som att det tagit upp mest av veckan. Nu är proven över för denna gång och nästa nationella prov blir i matte och engelska i april.

Idag har vi haft klasskul och kollat på School of Rock. Riktigt kul!

Jag tänkte också passa på att påminna om att det är föräldramöte nästa vecka på torsdag med start 17.30 i matsalen.

Med detta veckobrev bifogar jag också ett brev från rektorn.

Jag hoppas att ni får ett lyckat disco ikväll!

Trevlig helg!

Brev från rektor 2016-02-12

Veckobrev v. 5

Hejsan!

Det har varit en riktigt händelserik  vecka. I måndags och tisdags hade vi värdegrundsdag med hela skolan, mer om det kan ni läsa på bloggens förstasida. Sedan fick vi besök av en fantastisk författare som heter Lena Ollmark. Hon skriver bland annat skräcklitteratur för barn, och är en riktigt inspirerande och rolig person. Eleverna ska få skriva sina egna skräckhistorier och skicka till Lena för feedback vilket är fantastiskt roligt!

Nästa vecka är det nationella prov på tisdagen och torsdagen. Jag har sagt att eleverna får ta med sig lite ficka/snacks till tisdagen, andra passet. Men jag har sagt att jag tycker att det räcker med ca 100 g godis/snacks och max en 33 cl dricka. Det bästa är väl egentligen om man tar med något nyttigare, som frukt eller dylikt. Att man får ha godis under nationella provet är egentligen en kvarleva från när proven pågick under en hel dag. Nu är det inte så längre och vi försöker alltså komma i från godisätandet mer och mer.

Här hittar ni en länk om ni vill titta lite extra på hur frågorna på provet kan se ut. http://www.skolverket.se/bedomning/nationella-prov/alla-nationella-prov-i-skolan/gamla-nationella-prov-1.218172

Nästa vecka kommer även Anna och Helene åka på kurs så vi kommer ha vikarie i deras ämnen (engelska och NO).

 

Trevlig helg!

 

 

 

Veckobrev v. 4Lapiz-icon

Hejsan alla!

Denna vecka har vi jobbat med mycket olika spännande saker.

I Svenska har vi nu köpt in nya svenskaböcker. Den heter Zick Zack och är riktigt rolig och utmanande!

I SO arbetar vi vidare med 1800-talet och en skrivuppgift om olika uppfinningar under perioden. Det är väldigt kul att följa elevernas resonemang och tankar! Jag upphör aldrig att imponeras av hur otroligt utvecklade resonemang de presenterar. Jag bifogar uppgiften om ni vill ta en titt på hur vi jobbar. 1800 talets uppfinningar skrivuppgift

På måndag och tisdag nästa vecka ska hela skolan ha en temadag om skolans värdegrund. Vi ska ta upp områden som Tolerans, Ansvar, Respekt och Jämlikhet. Förhoppningsvis blir det givande och intressant för eleverna.

Torsdagen den 18/2 är det föräldramöte där vi får träffa representanter från Transtensskolan. Separat inbjudan kommer i nästa vecka.

Trevlig helg!

 

Veckobrev v. 2 Lapiz-icon

Första veckan efter lovet är avklarad och det känns riktigt bra att vara igång igen! Hela klassen har varit på toppenhumör och jobbat på hur bra som helst hela veckan och har därför förtjänat inte mindre än 6 stjärnor redan. Ett rekord skulle jag tro!

I Svenska jobbar vi med olika typer av texter inför nationella proven som är tisdag och torsdag vecka 6.

I SO arbetar vi med Historia och 1800-talet med inriktning mot uppfinningar och nya upptäckter. Riktigt spännande arbetsområde!

I NO arbetar klassen med ett väldigt intressant och engagerande ämne, se länken för mer info!  http://fredriksbergmellan.se/no-6an/

Jag tänkte passa på att skriva att Patrik, från och med nästa vecka tänkt att eleverna ska åka skridskor på idrotten. Har man och vill, får man gärna ta med sig egna skridskor och hjälm. I annat fall finns det låneskridskor. Hjälmar har vi dock inte så många, så har man hjälm får man gärna ta med det.

Trevlig helg!

God Jul och gott nytt år!

Denna vecka har jag tyvärr inte så mycket att skriva eftersom jag åkte på magsjuka i måndags, men sådant är (tyvärr) ibland livet.

Jag tänkte mest passa på att tacka klass 6 för alla fina teckningar ni gjort och för den fina julklappen, gissa om jag blev överraskad och glad! Jag vill även passa på att tacka för en fantastisk termin och önska alla ett fint jullov, en god jul och ett gott nytt år.

Vi ses igen efter lovet!

 

Veckobrev v. 50Lapiz-icon

Hej!

Nu närmar sig julen och lovet med stormsteg och det märks att det är slutspurt, men ännu är det en vecka kvar. Nästa vecka ska vi få se ett luciatåg framföras av årskurs 3 och sedan kommer vi ha pysseldag på måndagen så idrotten utgår. 6 orna kommer att hålla i olika pysselstationer tillsammans med oss lärare.

I So börjar vi runda av vårat arbetsområde frihetstiden/stormaktstiden. Den 17 har vi ett litet ”prov” i form av att vi spelar en historisk variant på postkodmiljonären. Det är tänkt att det ska vara en lättsam avslutning på det här arbetsområdet.

I svenskan arbetar vi nu med de nationella minoritetsspråken.

Den 18e slutar vi skolan klockan 11.45, då bussarna går hem. Lunch serveras som vanligt. Om det är så att ni tillåter att era barn går hem redan innan lunch vore det bra om ni mailar mig eller skickar med en lapp!

Anna Andersson, vår rektor har postat ett brev till alla vårdnadshavare under fliken ”info till alla” ta gärna ett titt där.

Trevlig helg!

 

Veckobrev v. 48Lapiz-icon

Hej!

Denna vecka har varit lite speciell. Vi har haft många sjuka på hela skolan och i klassen. Vi har även fått välkomna vår nya elev Mohammed till oss!

I Svenska har vi arbetat mycket med våra argumenterande texter och skrivande i övrigt. Det har gått riktigt bra för alla!

I SO har vi dragit igång ett typ av rollspel om frihetstiden. Alla elever har fått läsa in sig på en samhällsgrupp och ikläda sig rollen som exempelvis, adelsdam, torpare, backstugusittare osv. De har fått skriva dagbok och ska snart göra en rollspelsintervju.

Arbetsron i klassen har varit riktigt, riktigt bra den här veckan så nu har eleverna tjänat in sina 10 stjärnor och kommer således ha klasskul nästa vecka!

I dag har jag skickat med ett brev från rektorn hem. Bifogar även en kopia här i veckobrevet.

Trevlig helg!

Brev från rektor (1)

 

 

Veckobrev v. 46Lapiz-icon

Hej!

Det har varit en intensiv vecka med muntliga nationella prov och teater så det passar nog bra med lite helg nu. I dag har arbetsron varit väldigt mycket bättre än tidigare fredagar, så det är glädjande.

I SO arbetar vi vidare med stormaktstiden och vi har även kommit fram till att vi ska avsluta arbetsområdet stormaktstiden/frihetstiden med att spela min variant av ”Vem vill bli miljonär” i stil med Postkodlotteriets program på fredagar fast med frågor om det arbetsområde vi jobbat med. Det kan bli ett riktigt roligt slutprov.

I Svenskan har vi ju som bekant haft muntliga nationella prov, samt arbetat med argumenterande texter där eleverna också får träna på att ge feedback på varandras texter.

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

 

Veckobrev v. 45Lapiz-icon

Hej!

Första veckan efter lovet är nu över och det har varit en vecka som gått upp och ned.

Arbetsron har varit lite sisådär hos många, men jag antar att det tar ett tag att komma in i skolform igen efter ett lov. Fredagar är en extra svår tag att få till lugn och ro på, ibland känns det som att eleverna redan har tagit helg på fredagsförmiddagen 😉 Påminn gärna om hur viktigt det är att lyssna på den som har ordet och inte tramsa när andra pratar.

Idag har vi på mellanstadiet haft temadag på temat ”Mat för alla sinnen”. Detta var ett ämnesöverskridande arbete mellan Hem och konsumentkunskapen, NO och Svenska. Eleverna fick bland annat känna på hur det är att inte kunna använda alla sina sinnen när man testar mat. Hur smakar ett päron om man inte har någon aning om att det är ett päron och bara får använda sin känsel och sitt smaksinne? Är det jordgubbssaft bara för att saften är röd? Hur mycket socker behövs för att citronen inte längre ska vara sur? Det var en väldigt rolig och uppskattad dag!

Denna vecka har vi även börjat med schemalagda rastaktiviteter, för de som vill, på förmiddagsrasten. På fredagar är det jag som håller i aktiviteten då det är ”Kreativa fredag”, denna vecka gjorde vi lövtryck utomhus med vattenfärg.

image

I SO har vi börjat arbeta med historia och stormaktstiden. Spännande!

I svenska arbetar vi med olika typer av texter. I veckan har vi tränat på att skriva argumenterande texter.

I nästa vecka på torsdag och fredag är det dags för de muntliga nationella proven i Svenska.

 

Trevlig helg!

 

Veckobrev v. 43

Hej!Lapiz-icon

Denna vecka har varit bra, även om många säkerligen varit trötta och längtat efter lovet.

Eleverna har satsat hårt inför religionsprovet. De har kämpat, pluggat och lagt ned massor med tid och energi. Men hårt arbete ger ju som bekant avkastning. Idag skrev de provet under stor koncentration. Jag fick tid att ögna igenom allas prov och det ser verkligen bra ut, vilket är fantastiskt roligt! På måndagen efter lovet får de sina resultat, men jag vill ändå att de redan nu får med sig en känsla av triumf in i höstlovet.

Händer framöver:

Den 2/11 ska vi besöka Viby kyrka, där vi ska få en rundvandring och få lära oss mer om Alla helgons dag.

Den 6/11 ska vi på mellanstadiet ha en temadag om mat, med utgångspunkt i hem och konsumentkunskapen. Vi kallar den ”Mat för alla sinnen”. Det ska bli både spännande och roligt.

Den 11/11 ska vi på teater i Örebro. Vi ska se Länsteaterns föreställning Hemligheter. Jag som är förtjust i teater tycker att det ska bli fantastiskt roligt och jag är tror att vi kommer ha en riktigt trevlig förmiddag.

 

Trevlig helg!

/Elle

Veckobrev v.42

Hej!

Lapiz-icon

Denna vecka har varit riktigt bra. Det är en förmån att få arbeta tillsammans med en så fin klass!

Idag har jag skickat med eleverna tider för utvecklingssamtal. Det vore väldigt bra om jag kunde få tillbaka tiderna redan på måndag, men absolut senast onsdag.

I Bild har vi börjat arbeta med ett projekt där vi lär oss att rita serier. Tanken är att vi ska jobba med serier under de närmsta veckorna, vilket är uppskattat av eleverna.

I SO har vi fortsatt att arbeta i olika former av studiegrupper och det har gått över förväntan bra. Om en vecka är det dags för provet och jag är övertygad om att alla kommer göra bra resultat med tanke på hur mycket tid och energi alla lagt ned i arbetet.

Svenskan har vi arbetat med att skriva gestaltningar och varvat detta med läsförståelseövningar och läsning.

 

Jag hoppas att ni får ett lyckat disco ikväll! Jag kanske tittar förbi eftersom min äldsta dotter blivit inbjuden 🙂

 

Trevlig helg!

/Elle

Veckobrev v. 41 Lapiz-icon

Hej!

Denna vecka har jag roliga nyheter. Rekryteringen av den nya rektorn är klar. Ny rektor/förskolechef blir Anna Andersson som idag arbetar som utvecklingssamordnare på Bildningsförvaltningen. Anna börjar jobba hos oss redan på torsdag och det ser vi fram emot.

I klassen har arbetsron varit mycket bättre än förra veckan. Jag har försökt kartlägga hur vi ska kunna förbättra arbetsmiljön och vari problemen ligger så i tisdags gjorde klassen en enkät där de fick svara på frågor om hur deras idealklass såg ut. Varje elev fick välja tre saker som var viktigast för dem och utifrån svaren ska vi gemensamt enas om regler och rutiner för klassen. Det framkom i enkäten att det var viktigt för många var att man skulle lyssna på varandra och den som har ordet, så att alla vill och vågar bli hörda. Detta är något vi kommer trycka på framöver.

I SO har vi arbetat med buddhismen. Eleverna har nu alltså gått igenom alla fem världsreligionerna. Tiden vi har kvar fram till provet ska vi använda till fördjupning och breddning inför provet. Idag testade vi att bilda studiegrupper där man tillsammans hjälps åt med lärandet och lär i samspel med andra. Jag fick tyvärr ingen möjlighet at utvärdera arbetet i grupperna då jag var tvungen att åka hem efter halva dagen eftersom min dotter blev sjuk och Heléne tog över. Förhoppningsvis var studiegrupperna effektiva.

I klassen har vi också planerat att ha tjej och killgrupper. Dels för att stärka gemenskapen och dels för att arbeta med frågor som kanske är enklare att ta upp i smågrupp. Jag och Viktor kommer att hjälpas åt att leda grupperna. Vi ser mycket fram emot det och hoppas på riktigt givande diskussioner!

Jag vill återigen påminna om att svara på skolinspektionens enkät. På grund av lågt svarsantal har vi fått förlängt svarsdatum på enkäten till den 12/10!

Trevlig helg!

/Elle

Veckobrev v. 40 Lapiz-icon

Hej!

 

Nu är det visst helg igen! Det har varit en bra vecka. Eftersom eleverna har förtjänat tio stjärnor för gott arbete så har de belönats med klasskul som vi hade i gympasalen. Det var riktigt kul, och jag kan meddela att jag har träningsvärk i armarna efter att jag svingat mig i de romerska ringarna. Jag inser att jag inte lika vältränad som en 12 åring.

I tisdags hade vi Bokprat med två bibliotekarier från Hallsbergs bibliotek. Det var väldigt trevligt och böckerna som de hade med sig gick åt fort!

Arbetsron i klassen är lite sisådär just nu så jag skulle vilja ha er hjälp med att ta upp detta med eleverna hemma. Alla mår så mycket bättre när det är lugnt i klassrummet och man räcker upp handen och lyssnar på den som har ordet.

 

Jag vill även påminna om att det finns information, instuderingshäfte mm på bloggen om provet på fredag v. 43. Uppmuntra era barn att kolla igenom instuderingshäftet redan nu! Det finns även möjlighet att plugga till provet på Guldtiden. Tisdag v 42 är det jag som är på Guldtiden så då kan det vara bra att passa på!

 

Sedan vill jag påminna om att skolinspektionens enkät. Den ska vara besvarad senast den 9 november. Ta er gärna tid att svara på den då det är väldigt viktigt för skolan att så många som möjligt svarar.

 

Hoppas ni får en trevlig helg!

 

/Elle

Veckobrev v. 39Lapiz-icon

 

Hej!

Jag vill först ta tillfället i akt och tacka för ett trevligt föräldramöte förra veckan. Det var roligt att så många tog sig tid att komma och jag hoppas på ett fortsatt bra samarbete.

 

Idag har klassen haft finbesök av Albins mamma och Linus mamma som diskuterade klassresa och klassdisco tillsammans med klassen. Klassdiscot blir den 16e oktober. Klassen kom även överens om att Göteborg och Liseberg blir målet för klassresan. Frågan kom upp om huruvida eleverna behöver ansöka om ledigt för att åka på klassresa eller ej. Vi har sagt att om resan innehåller ett studiebesök av något slag så går det bra att åka på en skoldag utan att ansöka om ledigt.

 

I SO jobbar vi på med hinduismen och eleverna jobbar just nu för fullt med en fördjupningsuppgift.

I svenskan arbetar vi med läsförståelse och strategier för detta. Vi har läst och arbetat med Ulf Starks bok Min vän shejken i Stureby. Ulf Starks böcker är populära och inbjuder till läsarglädje så min tanke är att vi fortsätter arbeta med Starks andra böcker framöver. Som jag skrev på bloggen så blandar vi också sakprosatexter med skönlitteratur i arbetet med läsförståelse.

I Bild har vi arbetat med färglära där vi lärt oss ämnesspecifika begrepp som monokrom färg, kontrast, nyans osv.

 

I nästa vecka kommer klassen ha klasskul i gympasalen eftersom de gemensamt förtjänat tio stjärnor.

 

Trevlig helg!

/Elle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *