Gammal information 5an

Jag har bestämt att jag skriver klassinfo på den första fliken under klass 5 istället så det inte är så många tryck för att komma till informationen!

2015-11-29

Denna sista novembervecka har vi haft många sjuka i klassen. Mycket förkylningar som går. På utvecklingssamtalen har vi pratat en del om arbetsro. Det är ju så att det kan vara olika från person till person hur man gillar att arbeta och vi har pratat en del om det. Vi har också filmat oss själva för att se vad vi pysslar med när vi tror att det är helt tyst och lugnt. Sen har vi tittat på filmen. Spännande att se sig själva ur lärarens synvinkel.

Vi har uppdaterat bloggen lite på de olika ämnena så kika gärna runt en sväng för att kolla vad vi pysslar med om dagarna!

Bifogar ett brev från vår rektor:

Brev från rektor (1)

2015-11-20

Hejsan! Idag har eleverna verkligen fått röra på sig! Simtest på morgonen och sen idrott på eftermiddagen. Nu är vi nästan imål med utvecklingsamtalen. De har varit jätteduktiga på att leda sina samtal. I matten drar vi igång terminens sista tema som handlar om problemlösning. En pedagogisk planering kommer kopplas på edWise som man kan läsa om man vill.

Vi har startat lite samtal med Gunnar och fyra av killarna har gått denna veckan. Vi har gemensamt bestämt att man inta kan skämta om hur någon ser ut för man kan aldrig veta hur denna personen känner inom sig även om denne skrattar. Jag har gått runt och frågat var och en i klassen och de har sagt att denna veckan har varit bästa på länge. Skönt att tiden vi satsar på att prata med varandra ger så positivt resultat.

2015-11-16

Simkoll på fredag 20/11

Simkoll på fredag 20/11

imformation om löss

imformation om löss

2015-11-06 

Hej alla föräldrar och elever! Nu ska vi snart få träffas för utvecklingssamtal. Nytt för i år är att det är barnen som leder samtalet. Vi har förberett oss på lektionerna och på det ”manus” som barnen tagit hem finns plats att fylla i något som ni föräldrar vill ta upp. Förbered er gärna genom att kollla på måluppfyllelsen i edWise. Är det något omdöme ni är fundersamma över så kolla måluppfyllelsen så kan det förklara hur läraren tänkt. Vi kommer inte utvärdera åtgärdsprogrammen för detta blir ett renodlat utvecklingssamtal.

Denna vecka har vi startat upp rastaktiviteter. Varje förmiddagsrast har ett tema:

image

Kreativa fredag

Kreativa fredag

Fredagen har ägnats åt ett övergripande temaarbete som handlar om mat för alla sinnen. Vi har tränat på att känna och beskriva. Vi har också utmanat oss att våga testa okända saker. Här på bilden testar vi hur pressad citron smakar (som ni kanske ser):

imageKonstigt nog försvann det sura med florsocker! Vi pratade om att man kan bli lurad att gilla saker med hjälp av socker. Dagen avslutades med exit

image

Alvin var och hälsade på ett tag, han kämpade på med sitt gips. Skönt att se honom och vi önskar god bättring!

Nästa vecka är det dags för teater. Hemligheten. Det låter spännande!

Trevlig helg!

2015-10-23 Veckobrev 20151023

Lapp med tider har skickats hem. Välj några tider om ni inte lämnat in

Lapp med tider har skickats hem. Välj några tider om ni inte lämnat in

Inbjudan höstlovet delades ut

Inbjudan höstlovet delades ut

image

2015-10-16 Ojoj vad fort denna vecka har gått. Full fart på lektionerna då vi har avslutat arbetsområdet Geometri och börjat med Bråk. Vi har gjort slutavstämmning och fått fram exakt vad vi behöver arbeta vidare med. Denna period lämnar vi matteboken eftersom den inte tar upp den nivå som eleverna behöver kunna i att arbeta med bråk.

introduktion av bråk

introduktion av bråk

Det känns som värdegrundsarbetet förra veckan har fört gott med sig. Vi har lyckats få en helt annan gruppdynamik på NTA-lektionernas grupparbete då jag har hjälpt dem lite mer att fördela arbetsuppgifter inom gruppen. Klassrådet var också väldigt lugnt och bra idag.

Klassen har nått sitt mål som var att hålla ordning på sina grejor:

Första veckan

Första veckan

Förra veckan

Andra veckan

Denna vecka inget!!! Whoow

Vi har pratat om nya mål och enats om att målet är Inget kingtjaffs. Vi har också pratat om hur viktigt det är att hälsa på alla. Iallafall på morgonen när alla kommer. Så nu ska vi vekligen tänka på att säga hej och hälsa tillbaka.

I religionen har de arbetat med Abrahams släktträd och i bilden har de gjort serier med Elle. De är verkligen jätteduktiga.

Vår nya rektor har hälsat på klassen.

image

Nu idag har jag skickat hem utvecklingssamtalslappar

image

2015-10-09 Denna vecka har bestått av mycket värdegrundsarbete i klassen. Det är viktigt att ibland lägga tid på detta. Eleverna har själva tagit fram regler för KIK. Vi har haft flera diskussioner om hur man ska få grupparbete att fungera och vi har enats om att det faktiskt är okej att kräva olika saker av olika personer. Alla är olika. Vi har utvärderat veckans mål:

Detta hittade vi på golvet när vi började kolla oss omkring

Detta hittade vi på golvet när vi började kolla oss omkring

Det är en klar förbättring mot förra gången:

 

Förra veckan

Förra veckan

Denna veckan

Denna veckan

Vi fortsätter lämna in lappar om hur man har bivit behandlad i veckan för det är viktigt för mig att få veta hur man känner.

Vi firade förra veckans mål med fruktmatte. Vi räknade styckpriser, kilopriser, viktuppskattning mm. Åt gjorde vi också!

Blir det rättvist att en får 1/4 och en annan 2/8?

Blir det rättvist att en får 1/4 och en annan 2/8?

Väger en fjärdedels melon lika mycket som en fjärdels banan?

Väger en fjärdedels melon lika mycket som en fjärdels banan?

Påminner om enkäten 🙂 det är bara 17% av föräldrarna som svarat!

Sist men inte minst vill vi hälsa vår nya rektor Anna Andersson välkommen! Hon börjar torsdag nästa vecka. Anna var tidigare utvecklingssamordnare på förvaltningen. Känns jättebra! Hon är mycket kunnig och en jättetrevlig person! Ser fram emot att arbeta med henne som rektor! Mer info kommer om Anna. Trevlig helg önskar Anna E

2015-10-02 Veckobrev 40

 

2015-09-11 Hej alla!

Nu har ännu en vecka rusat förbi i rasande tempo! Vi har haft skolfotografering idag fredag och det är ju alltid lite pirrigt! Vattenkammade och lockade är vi nu förevigade i klass 5. Nästa vecka är det föräldramöte den 17/9 klockan 18:00-19:00. Vi kommer prata om lite allmänna saker och sedan har eleverna lite frågor om övernattning.

Läget i klassen känns riktigt bra och vi jobbar vidare med att klass 5 ska ha nolltolerans mot nedlåtande kommentarer.

Det har skickats hem en del lappar, hoppas ni har fått dem. Nu senast var det:

Veckoinfo 150828

Gemenskapsdagen vi kommer ha i parken på fredag den 4/9. Då blir det skoljogg och aktiviteter som leds av elevrådet. Tänk på kläder efter väder och aktiviteter (exv joggingskor)! Skiicka gärna med barnen vatten och en frukt!

OBS Alla mellanstadiets klasser har föräldramöte den 17/9 klockan 18:00-19:00

Här finns också viktig information: Skolans hemsida

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *