Klassinfo 5an

16/6
Vilken fin avslutning vi fick!

Tack för de fina sommarpresenterna och ett gott samarbete under året. Hoppas både ni och barnen får tillfälle att njuta av sol, bad och vila!

Höstterminen och året som sexa drar igång 21/8.

Varma hälsningar från Helene och Patrik

9/6
Halloj!
Då har vi endast 4 dagar kvar av årskurs 5. Det märks att eleverna längtar efter sommarlov nu. Det är svårt att hålla koncentrationen uppe för många.

På tisdag Klasskul/Avskedsfest. Denna gång behöver de inte ta med något gott själva utan det kommer att finnas. Vi kommer städa en del under dagen. Det som inte ska användas mer väljer de själva om de slänger eller tar hem. Det kan vara bra att ha med en stor väska eller plastkasse om man nu väljer att ta hem arbetsmaterialet.

Påminner om kläder efter väder på onsdag då vi har aktivitetsdag och kommer vara utomhus.

Majblommeförsäljningen inbringade drygt 1400 till klasskassan. Bra jobbat till de som var med!

Notera brevet som skickades via mail idag. Det rör nästa läsårs organisation.

Hoppas vi ses på skolavslutningen på torsdag!

Mvh Helene Bergmark

2/6
Hej!
Förra veckan hade jag inget speciellt att meddela därav avsaknad av veckobrev. Denna vecka är det en del dock.

Hoppas alla elever har en bra praodag idag. De har en uppgift som de ska utföra under dagen och en efter dagen. I övrigt har de inga läxor mer denna termin.

Det går bra att låna med böcker hem för läsning under sommarlovet. Uppmuntra gärna detta! För att bli en god läsare måste man läsa! Att vara en god läsare underlättar all inlärning.

Detta händer sista veckorna:
5-6/6 Lov
7/6 Alléskolans Vårshow
13/6 Städdag, ”Sommardrag ” och kombinerat klasskul och avskedsfest för Linnea.
14/6 Aktivitetsdag anordnad av elevråd, kamratstödjare och lärare. Avslutas med brännbollsmatch mellan klass 6 och personal. Denna dag är det bra med oömma kläder efter väder.
15/6 Skolavslutning enligt program som tidigare har meddelats.

Mvh Helene

19/5
Hej!
Vi har haft en bra vecka.

Vi har avslutat den mycket engagerande boken ”Sanning eller Konsekvens” av Annika Thor. Idag började vi titta på filmen. Vi kommer också fortsätta arbetet på temat ”Arbetsliv”.

Nästa vecka är det bara tre skoldagar 22-24/5.

Det är många dagar och en hel del lektioner som går bort så vi börjar så smått hålla koll på hur många lektioner som är kvar så vi hinner avsluta det vi håller på med.

I dag har eleverna fått hem två blanketter. En om prao och en om avslutningen. Båda kräver svar Tack på förhand!. De har också fått hem en informationsbroschyr om sommarlovsaktiviteter.

Den 14/6 kommer hela skolan ha en aktivitetsdag som elevrådet och kamratstödjarna ordnar.

Hoppas discot blir välbesökt och går bra!

Mvh Helene

12/5
Hej!
Det blev bara en arbetsdag för mig denna vecka. Jag tror dock att allt har varit bra.

Eleverna har inte fått med sig praolapp som utlovat. Det får bli nästa vecka.

Engelska provet blir på måndag. Det tyckte alla elever kändes ok.

Discoskyltarna är klara.

I övrigt inget har jag inget speciellt att informera om.

Ha det bra!
Mvh Helene

5/5
Hejsan!

Veckan har gått fort och varit bra. Så härligt med lite vårväder äntligen!

Planerad praodag 2/6. Eleverna har fått med sig information och blankett i pappersform under nästa vecka. Lämna in senast 29/5. Byt gärna barn med varandra. Vi har några platser att erbjuda för de som inte har möjlighet att fixa någon plats.

Nästa vecka på tisdag får vi besök av biskop Johan Dahlman som besöker Viby församling. Eleverna kommer få chans att ställa frågor till honom om hans arbete.

Trevlig helg!

Mvh Helene

28/4
Hej!
Tack för att ni kom på Öppet Hus! Eleverna och vi i personalen var nöjda med kvällen. Hoppas ni också tyckte att det var givande.

Ni som inte gjorde enkäten här på skolan har fått hem ett papper med inloggningsuppgifter. Det vore toppen om ni kan fylla i den så vi vet vad ni tycker fungerar bra och vad vi kan förbättra.

Vi har haft en ganska bra vecka. Arbetsron har varit lite varierande dock.

Vi har haft klassråd. Där aktualiserade vi ordningsreglerna. Vi pratade också om vad som kan hända om man inte följer reglerna. Eleverna berömde oss lärare för att vi gör roliga, varierande och kreativa lektioner. Det var kul att höra!

From nästa vecka har eleverna uteidrott.

Mvh Helene

21/4

Hej!
Veckan har varit bra. Vi har jobbat en del med förberedelser inför öppet hus på måndag.

Tiderna som gäller är 17.00-18.30. Vi samlas i klassrummet där jag berättar om upplägget lite närmare. Sedan får ni gå runt tillsammans med ert barn och se/göra det som är av intresse. Man går hem när man känner sig nöjd. Men missa inte att träffa den nye rektorn och fylla i kommunens skolenkät. Om ni vill se inbjudan igen så har ni fått den på mail tidigare och den ligger på hemsidans förstasida. Närvaron är obligatorisk för barnen.

Nytt datum för engelskaprov 10/5.

Eleverna ska lämna in pengar och ev resterande majblommor till mig senast fredag 5/5. Följ de tydliga anvisningarna som finns. Eleverna kan absolut göra det själva men ni kan ju kontrollera så det blir rätt. Jag kommer inte kontrollräkna utan skickar påsarna oöppnade till Lena Hjärtsjö, kontaktperson för Majblomman.

Frågar igen! Är det några föräldrar som kan tänka sig att komma och besöka oss i skolan och berätta om sina jobb 10-20 min? Kontakta mig! Än så länge har jag bara en frivillig. Klas (Annies pappa) har erbjudit sig att berätta om sitt jobb som skogsavverkare. Tack Klas! Barnen tycker det är jättekul och intressant när någon kommer utifrån. Jag har tänkt mig det som en del i ett arbetsområde om arbetsliv.

Mvh Helene

7/4
Hej!
Dags för påsklov! Ovanligt sent i år. Hoppas ni får en trevlig högtid med lagom mycket påskgodis .

Vi har haft en bra vecka. Eleverna har satsat på helgrön vecka lockade av två stjärnor! De är i skrivande stund en NO lektion ifrån att klara det! Nästa mål är två helgröna veckor= 3 stjärnor!

Nytt inlägg på bloggen! Flik svenska.

Påminnelse! Öppet Hus 24/4 kl 17.00 -18.30

Är det några föräldrar som kan tänka sig att komma och besöka oss i skolan och berätta om sina jobb 10-20 min? Kontakta mig!

Glad påsk!
Mvh Helene

31/3
Hej!
En vecka kvar till påsklov! Tiden går fort när man har roligt!

Alla elever i klass 5 på Fredriksberg erbjuds att sälja majblommor. Eleven får 10 % och klassen 10% av förtjänsten. Resten går till välgörande ändamål. För mer information se bild och mailat brev. Ni får diskutera hemma om ert barn ska sälja. Om svaret är ja. Skicka med en lapp att det är ok så lämnar jag ut allt som behövs mån-torsdag. Säljstart tors 6/4. Lämna in enligt anvisningar sen. fredag 5/5.

Nytt blogginlägg om Bilden på flik klass 5.

Eleverna önskar ha en praodag. Jag skulle gärna vilja veta om ni har några invändningar mot det. Det kommer i sånt fall gå till ungefär som tidigare. Man tar med sitt eller andras barn till jobbet. De jobbar och har en uppgift från skolan som ska utföras under dagen. Vi hjälper till att ordna platser till de som har svårt att fixa. Alltså, om det finns invändningar mot prao. Skicka ett mail till mig!

Vi hörs snart igen!

Mvh Helene

24/3
Hej!
Vi har haft en relativt lugn och bra vecka. Måndagar är det dock sämre arbetsro har vi redan sett på vårt arbetsroschema(och upplevt sedan tidigare). Vi pratade om orsakerna till detta. Eleverna var eniga om att det beror på att de är uppe senare på helgen och har sedan svårt att sova söndag kväll och är trötta på måndagen. Det är jättebra om ni kan försöka hjälpa era barn att motverka detta.

Klassen jobbar på i de olika ämnena. Just nu handlar det en del om privatekonomi både i svenska och SO. I SO har eleverna gjort en budget för en tvåbarnsfamilj.

Nytt blogginlägg under fliken svenska.

Notera att ni har fått inbjudan till Öppet hus via mail. Inbjudan finns också på bloggens förstasida.

Hoppas ni får en skön och trevlig helg med lite vårkänslor!

Mvh Helene

16/3
Hej!
Vi har haft en ganska bra vecka i skolan hittills.

Eleverna har fått ihop 15 stjärnor och gjort sig förtjänta av Klasskul. Som ni vet så blir det redan imorgon.

Vi vuxna och en del elever upplever att arbetsron har blivit sämre på sista tiden. För att se mönster och vad/vem/vilka som stör så har jag gjort iordning ett schema där alla undervisande lärare fyller i hur lektionen har varit. Se bild. Vi kommer använda oss av det ett par veckor framåt så får vi se vad det ger.

Nu har vi en bibliotekarie på plats 1 dag/veckan torsdag. Hon har organiserat om och finns på plats för att hjälpa eleverna hitta passande böcker osv. Det är toppen!

Trevlig helg så småningom!

Mvh Helene

10/3

Hej!
Eleverna har fått en hemläxa i sv. av research -karaktär. Den kan möjligen upplevas lite flummig. Här kommer lite kompletterande information som de också har fått. Researchen ska mynna ut i att de ska skriva en instruerande text om hur man skaffar ett jobb. För att få lite ”kött på benen” till den behöver de göra researchen. Anteckningarna är dock inte så viktiga för de ska bara fungera som stöd för minnet. Själva läxan fick de med sig hem i pappersform igår (torsdag) och den ligger också på bloggen under flik läxor och prov.

Jag skrev fel i förra brevet. Öppet hus är måndagen 24/4 och inte fredagen 24/3. Tack för att ni gjorde mig uppmärksam på felet!

En ny rektor har anställts. Han heter Anvar Yusufbegovic och tillträder 27/3.

Kommunen har bestämt sig för att göra en ny kulturanalys av alla skolor i Hallsbergs kommun. Kulturanalysen ligger till grund för framtida utvecklingsområden. Se bifogat brev. Meddela mig senast onsdag nästa vecka om ni , av någon anledning, inte vill att just ert barns brev ska skickas in.

Vi hade klassråd idag. Eleverna vill väldigt gärna sova i idrottssalen. De diskuterade länge och väl beträffande hur många vuxna som behövde vara med. För att göra någon slags sammanfattning så kom de fram till att de vuxna måste tycka att antalet känns ok, andra än klassföräldrarna kan vara drivande och att flera föräldrar jan tänka sig att hjälpa till under kväll och morgon men helst inte vill sova där. Detta kommer upp varje klassråd och eleverna är verkligen angelägna.

De pratade också om att det kanske var dags att ”typ sälja kakor eller något för att få in pengar till klasskassan”

Tips! Den populära författaren Nicklas Krog kommer till Kuben i Hallsberg tors v 11 kl 17. Barnen får en av hans böcker, fika och höra honom berätta om sitt skrivande. Jag tror det kommer bli toppen! Jag kan jag ta med max 4 barn dit och ni kan hämta där senare. Jag lämnar skolan 16.00 och de kan hänga på Kuben tills det börjar. Hör av er via mail om ni/ert barn önskar det. Jag kommer presentera honom och hans böcker i klassen lite grann i början av veckan.

Trevlig helg!
Mvh Helene

3/3

Hej!
Vilken toppenstart på veckan vi hade! Jag får erkänna att jag blev lite orolig när jag vaknade till regnets smattrande måndag morgon. Vi hade ju hoppats på ”lagom kallt vackert vinterväder” vid vår prova- på- dag på slalomskidor vid Kvarntorpsbacken. Men oron var helt obefogad. Det blev en toppendag (”Bästa skoldagen ever” enligt några elever). Regnet upphörde så småningom, alla fick på sig utrustning och gav sig modigt ut i, den för några, skräckinjagande höga backen. De som redan kunde åka, hjälpte nybörjarna. De behövde dock inte hjälpa till så länge. För efter bara en kort stund åkte de flesta som de aldrig hade gjort annat. Kanske inte alltid med full kontroll, men roligt hade de och ner kom de. Utvecklingen var fantastisk att se! Och stoltheten hos de barn som aldrig hade stått på ett par skidor var också fantastisk att se! Det var en sådan där dag som påminner en om varför man en gång valde att bli lärare. Ni vet, när poletten trillar ner, när någon känner att ”Jag kan”, ”Jag är bra”, när man gör något man faktiskt var orolig för, när man utvecklas mycket på väldigt kort tid. Då spelar det inte så stor roll om det gäller matte, engelska eller slalom. Det är väldigt bra för den enskilda individen. En toppendag med andra ord! Tack till er föräldrar som var med och slet hårt för alla barnen! Det hade inte blivit lika bra utan er!

I övrigt har vi jobbat på i de olika ämnena som vanligt. De har inte haft någon läxa denna vecka. Nästa vecka blir det engelskaläxa som vanligt. I övrigt hänvisar jag till era barn när det gäller läxor och så försöker jag fota tavlan ca 1 gng /veckan och lägga ut under flik läxor och prov klass 5.

På målarbetet gnuggas de som har svårt med stavning de närmaste tre veckorna. Vi får se om det ger effekt. Stavning är lite svårt att förbättra är min erfarenhet. Antingen ser man hur det ska stavas eller så gör man det inte. Men övning ger också färdighet och vissa barn kan ha nytta av stavningsregler, i den mån det finns några.

Vi har börjat med en ny högläsningsbok. Det är Samuel som har tagit med sig en bok som utspelar sig under andra världskriget. Den blev framröstad av eleverna i konkurrens av 4 andra böcker. Högläsning engagerar nästan alla i klassen. Det tar en del tid men ger oss en gemensam plattform för diskussioner, ordkunskap, väcker läsintresse mm. Och kanske det allra viktigaste en skön avslappnande stund och läs/hörupplevelse.

Vi bjuder in till Öppet hus den 24/3 17.00-18.30. Jag återkommer med mer info men skriv in det i almanackan redan nu. För barnen är det obligatoriskt så om de inte kan närvara behöver de lämna in en ledighetsansökan.

Rekryteringsprocessen gällande rektor pågår. Återkommer när det finns något att berätta beträffande det.
Trevlig helg!
Mvh Helene

17/2

Hej!
Vi har haft en bra vecka i skolan.

Kom ihåg! Vintersportdag måndagen efter lovet.

Om ni ännu inte har fyllt i enkäten är vi tacksamma om ni gör det.

Hoppas ni får några extra lediga dagar med era barn nästa vecka.

Mvh Helene

10/2

Hej!
Här kommer lite aktuell klassinfo.

Denna vecka har vi ju kommit igång med utvecklingssamtalen. Drygt hälften återstår nästa onsdag för mig.

Klassen har också haft besök av en serietecknare inom projektet ”Skapande Skola”. Det var otroligt uppskattat och lyckat.

Elevrådsrepresentanter har haft matråd där måltidsmiljö och matsedel har diskuterats.

Den senaste tiden har en del elever på skolan fascinerats av leken ”Anden i glaset” ( och youtubeklipp med Jockiboi och Jonna, som också handlar om andar och spöken). Vissa har smitit in på raster, dröjt kvar efter skolan osv. för att köra /leka. Det har gått överstyr och vi har nu sagt att vi inte leker detta i skolan. Det får man göra hemma om föräldrar tycker det är ok.

Idag har alla med sig en lapp om vinteridrottsdag. Hjälp eleverna att komma ihåg att ta med sig talongen man ska fylla i. Vi håller tummarna för fortsatt vinterväder

Klass 5 får anordna disco mellan v.19-23. Vid det sista discot på läsåret får även de äldsta förskolebarnen bjudas in. Detta som ett led i inskolningen till förskoleklass.

Jag har fått i uppgift att påminna om skolenkäten. Vi är så tacksamma om ni tar er tid och fyller i den.

På måndag åker klass 5 skridskor på idrotten. Vi tackar Vretstorp IF med Clas (Stellas pappa) i spetsen för att ni tar er tid att spola banan. Så uppskattat! Om någon kan tänka sig att skänka skridskor till skolan så tar vi tacksamt emot.

Trevlig helg!
Mvh Helene

27/1
Det har varit en bra och lugn vecka.

Kolla elevernas hår! Lössen attackerar igen! Inte i vår klass men i andra klasser. Och de har ju en tendens att sprida sig…….

Studiedag på fredag! Eleverna lediga.

Nytt inlägg på bloggen flik svenska.

Om det finns snö efter sportlovet, så kommer hela mellanstadiet åka skidor och pulka i Kvarntorpsbacken måndag 27/2. Utrustning kommer de få låna på plats. Det kommer bli en toppendag, tror jag. Mer information kommer lite närmare inpå.

Hoppas ni får en skön helg!

Mvh Helene

20/1
Hej!
Vi har haft en bra vecka. Klassen har jobbat väldigt bra och vi hade ett superbra klassråd i torsdags.

På klassrådet gick vi bla igenom ”Planen mot kränkande behandling och diskriminering”. Den finns (i en förenklad version) också att läsa här på bloggen på förstasidan. En annan punkt som kom upp var övernattning. Eleverna vill jag ska meddela att de gärna vill göra ett nytt försök betr övernattning på IP/idrottsalen.

Förra veckan meddelade jag elevernas utvecklingssamtalsstider. Kom ihåg att maila mig och meddela om ni byter tider med varandra. Så kan jag vara förberedd och ha rätt papper med mig. Det är också dags att tillsammans med era barn gå in på edwise.se och titta på barnens omdömen. Det kan också vara bra att ta en titt på måluppfyllelsen och utvecklingsplanen. Utvecklingsplanen kommer vi utvärdera vid samtalet. Samtalen är även denna gång elevledda.

Fredag v 5 är det studiedag.

Info om läxor och prov hittar ni på egen flik: Läxor och prov. Jag uppmanar eleverna dock att försöka ta eget ansvar. Vi har pratat om att det är en bra ide att fota tavlan om man glömmer lätt.

Trevlig helg!

Mvh Helene

12/1

Hej!
Nu har vi rivstartat terminen. Det kändes som en positiv start även om det var många som var väldigt trötta onsdag eftermiddag. Dags att vända tillbaka dygnet!

From nästa vecka får de läxa igen.

I svenska har i börjat på ett nytt arbetsområde. Vi jobbar gemensamt med boken Glasbarnen av Kristina Ohlsson.
Under arbetet med Glasbarnen ska vi:

• läsa på olika sätt (högt, tyst, lyssna )
• öva på att läsa högt med inlevelse
• jobba med svåra ord
• jobba med synonymer
• jobba med läsfixarna
• skriva
• öva samarbete och göra en trailer

Nästa vecka är jag på en skolkonferens på tisdag. I nuläget är det oklart vem som vikarierar.

Se info via mail om vårterminens utvecklingssamtal. Se också bifogad lista med den erbjudna tiden. Om tiden inte passar, vore det jättebra om ni kan försöka byta med varandra eller ta någon av de tomma tiderna. Meddela mig i e-mail om det blir några ändringar, Patrik skickar ut tider till sina mentorselever. Eleverna tas om hand av annan personal dessa dagar.

Mvh Helene

16/12

Hej!

Då kommer här den sista klassinfon för året.

Denna vecka har det varit många frånvarande lärare av olika anledningar. Det har varit stressigt och specialundervisning med mera har utgått. Det har inte drabbat mellanstadiet lika mycket som lågstadiet men vi fick ställa in Temadagen om Jultraditioner. Det kändes tråkigt. Vi får hoppas på friskare personal under våren.

Istället hade jag och Tina klassen och vi jobbade med olika juluppgifter och lite pyssel blev det också.

Sportjournalisten Henrik från NA var på besök i hos oss. Eleverna hade skrivit massor med bra frågor. I och med detta avslutar vi på tisdag vårt arbetsområde ”Tidningar”. På fliken Svenska hittar ni några av elevernas tidningstexter. Jag har inte riktigt hunnit lägga upp alla. De sista kommer i början på nästa vecka.

Även nytt på bloggen på flik engelska. Där hittar ni deras jättefina julteckningar med tillhörande engelska ord.

Sista veckan har vi vanliga lektioner måndag och tisdag. På onsdag åker vi på ”Rörelseverk i Hallsberg”. Eftermiddagen ägnas åt städning. Skicka gärna med ditt barn en plastpåse så hen kan ta med arbetsuppgifter hem om hen vill. Jag tvingar ingen. De får välja själva. Som föräldrar vet ju jag ju också att man kan tycka det är rätt jobbigt när det kommer hem kassar med stenciler och skrivböcker. Man kan ju tyvärr inte spara på allt.

Hoppas ni får en trevlig 4:e advent med era fina barn!

Mvh Helene

12/12
Hej!
Tiden rusar iväg och det lackar mot jul. Bara en hel vecka kvar. Sista veckan går det bort lite tid och barnen slutar ju på torsdag den 22/12 strax före 10.00.
Några var inte klara att redovisa en bok i torsdags och fick extra tid på sig till måndag att göra detta.
På torsdag 15/12 har vi Temadag : Jultraditioner. Då blir det storsamling och eleverna kommer få prova på att stoppa korv, göra julstjärnor i papp, rimma på några julklappar och göra julkort bla.
Sista halvtimmen avslutar vi vårt tidningsarbete i svenska med att en sportjournalist från NA kommer på besök. Eleverna har skrivit frågor till honom om hans arbete (och lite annat som favoritmat osv :)) Eleverna egna tidningstexter planerar jag att lägga upp på bloggen så ni kan få läsa.
På Fredag har vi klasskul som tidigare meddelats. Då ska också julklappen till ens hemliga kompis lämnas in senast. Se info om detta i tidigare klassinfo.
Mvh Helene

2/12
Hej!
Vi har haft en bra skolvecka. Jag tror det var rekordmånga från vår klass på guldtiden. Många kände att de behövde plugga på inför sina prov. Det känns bra att de börjar tar ansvar för sin inlärning.

Om ni undrar över läxor och prov. Ta gärna en titt på den fliken på bloggen. Idag hade vi ju engelskaprov och på torsdag nästa vecka har de so-prov.

Idag hade vi simtest i Allébadet. De kämpade på bra. Vi hann bada en liten stund efteråt innan vi var tvungna att återvända till skolan.

Luciafirande har vi på skolan den 13/12. Som vanligt är det klass 3 som arrangerar.

Klasskul blir den 16/12. Vi ska se en film som heter ”Jumanji”. De vill ha myskläder på sig, ev ett gosedjur med sig och något gott att äta/dricka.

21/12 åker vi och tittar på Transtensskolans ”Rörelseverk”. Det är en slags show som niorna har satt ihop inom ämnet idrott och hälsa.

Sista skoldagen är, som ni kanske läst i kalendariet,den 22/12. Då säger vi hejdå och God Jul redan strax före 10. Bussarna beräknas gå kl 10.00.

Skolstart 11/1.

Trevlig 2:a advent!

Mvh Helene

25/11

Halloj!

Denna vecka har vi jobbat hårt. I svenska så har vi börjat göra en klasstidning och i so djupdyker vi i Hinduismens värld bland annat.
Igår var vi på teater se mer flik sv klass 5. Även nytt material på flik klass 5. Sista fredagen innan lovet.

Barnen vill göra som förra året och ha en hemlig kompis (som man är extra snäll mot) som sedan avslöjas någon av de sista dagarna med att man får en liten julklapp. (Värde runt 30 kr) Det var några få som inte ville. Jag sa till dem att om det handlar om att man inte vill/kan köpa julklappen så kan de söka upp mig vid lämpligt tillfälle så löser jag det. Extra snäll kostar inget! 😉 Julklappen lämnas in senast 16/12. Text på paket: God Jul ……. önskar ”namn”. Namnet på barnet som ska ha klappen ska alltså inte stå utan bara namnet på den som ger. Hoppas ni tycker detta är ok.

Eleverna har fått ihop 15 stjärnor vilket betyder Klasskul. Återkommer om datum men förmodligen 16/12. De får ta med sig lite godis, chips, läsk eller liknande. De tyckte också att man skulle klä sig i myskläder och få ta med ett gosedjur.Vi kommer se en film. Förslaget röstades fram.

Engelskaprov fredag 2/12. Se flik Läxor och prov 5:an.

Glöm inte skicka med badkläder m.m till simkollen på fredag 2/12!

Trevlig 1:a advent!

Mvh Helene

18/11

Hej!

Vi jobbar på i alla ämnen.

Denna vecka har klass 5 haft bla Bibeläventyr och redovisning i SO. Idag påbörjades nytt ämne och arbetsområde; religion. Petra kommer gå igenom kristendom, judendom och islam.

Vi har läst ut den otroligt spännande boken Firnbarnen av Lena Ollmark. Efteråt använde vi oss av ”reportern” för att se till att vi verkligen förstod slutet. Om era barn får mardrömmar kan det vara mitt fel. Jag kan ha skrämt upp dem lite nere i källaren 😉 Vi har också varit ”konstnären” och målat våra inre bilder. Se fliken( 5:an Svenska).

Igår hade vi klassråd. Vi utvärderade ordningsreglerna. De flesta fungerade bra. Eleverna tycker dock att man inte ska behöva hjälm när man åker pulka. Vi tar upp frågan i Elevrådet.

Frågan om övernattning kom upp igen. Det bestämdes att ALLA pratar om det hemma och kollar om någon av ens föräldrar kan vara med. Ni kan väl fundera på möjligt datum.

Jag påminde om hur i-pads får användas i klassrummet. Fotografering och filmning används ENDAST för skolarbete och alla som är i bild ska ha godkänt det.

Nästa vecka har de vikarie i matte. Tina har semester.

På torsdag åker vi till Örebro på teater. Det påverkar inte start och sluttid.

Fredag den 2/12 ska vi åka på simkoll i Hallsberg. Man ska då visa att man kan simma 150 m bröst, 50 m ryggsim och göra några livräddningsövningar. Påminner i nästa veckobrev!

Trevlig helg och på återhörande!

mvh Helene

11/11
Hej!
Hoppas allt är bra! Vi har haft en bra vecka. Det har gått bra med snöleken på rasterna. Vi har inte behövt ha ”snömöte ”ännu.

Nu har Petra, den nya SO-läraren, börjat. Det har gått bra.

Vi har också två lärarstudenter på skolan. De heter Emilia och Lisa. Emilia är med mig och läser just nu svenska. Hon kommer främst ha undervisning i klass 6 dock.

I onsdags var vi med i uttagningen till ”Vi i femman”. Det verkade som eleverna tyckte vissa frågor var lätta och andra väldigt svåra. Oavsett så var det ganska kul. Vi får se hur det gick resultatmässigt.

Torsdag och fredag var Emma, församlingspedagog i Viby församling här. På sitt härliga sätt fick hon med sig eleverna i ett skådespel om Nya Testamentet. Så nu tror jag de har koll på det mesta gällande det.

Nytt datum! 24/11 åker vi på teater i Örebro. Föreställningen heter ”Pojken med resväskan”

Mvh Helene

27/10
Hej!
Dags för höstlov! Det kommer lägligt för eleverna verkar väldigt trötta. Det har varit tröttsamt denna vecka med många konflikter kring löv och lövläger. Vi fick ha ett möte där några representanter från varje klass kom fram till gemensamma regler kring detta. Nu hoppas vi att det blir lite lugnare på rasterna. Tills snön kommer….. 😉

Skolarbetet har däremot gått bra. Klass 5 är väldigt arbetsvilliga och vetgiriga.
I måndags uppmärksammade vi FN- dagen och jobbade lite med FN och barnkonventionen. Ett pass hade 6:orna aktiviteter med kompisgrupperna. Dagen avslutades med saft och äppelkaka. Idag på storsamlingen kommer vi återknyta till FN- dagen.

Idag hade vi lite Halloweenmys. Vi satte också upp de nya SIUPerna i bänklocket och eleverna har med sig ett ex hem.

Efter lovet Kommer jag och Anna Edman ha varsin lärarstuderande. Eleverna kommer ha nya läraren Petra i SO istället för Johanna.

Vi ska på teater i Örebro den 8/11. Vi ska se ”Pojken med resväskan”.

Dagen efte,r den 9/11, kommer vi vara med i uttagningen till ”Vi i femman”.
Hoppas även ni föräldrar kan få någon extra dag ledigt nästa vecka!

Mvh Helene

20/10

Hej!
Vi har haft en både bra och dålig vecka. Bra eftersom vi har fått mycket gjort. Dålig eftersom några elever har fått sitt arbete raderat på en i-pad. De blev såklart väldigt ledsna och undrade vem som kunde göra något sådant. Det undrar jag också. Det finns en liten chans att det är någon från en annan klass. Vi pratade om att vi nästan hoppades att det var så eftersom ingen ville tro att någon/några i klassen kunde göra så mot en klasskompis. Jag ser väldigt allvarligt på detta och hoppas att det inte upprepas.

Nu är med, något undantag, alla utvecklingssamtal avklarade. Under nästa vecka får ni hem ert barns SIUP.

En vecka kvar innan höstlovet. Vi uppmärksammar FN-dagen på måndag. På fredag har vi storsamling som bryter schemat. I övrigt inget speciellt.

Veckan efter lovet ska vi gå på teater och vara med i första uttagningen på ”Vi i femman”. Ämnena i ”Vi i femman” är väldigt blandade och oftast aktuella. Så peppa barnen att läsa tidningar och se på nyheterna lite extra de närmaste veckorna!

Trevlig helg i höstrusket!
Mvh Helene

16/10
Hej!
Veckorna rullar på. Jag har varit borta sjuk ett par dagar förra och denna veckan och blev tvungen att ställa in några utvecklingssamtal. Det känns tråkigt men jag tror att vi ska få till nya tider som passar alla.

Annars kämpar vi på i alla ämnen.

Förra veckan hade 5:an prov i SO med blandat resultat. Några kommer få komplettera muntligt.

I svenska jobbar vi fortfarande med tidningar. Studiebesöket på NA avvaktar vi lite med. Det är väldigt rörigt där pga av ny ägare, Mittmedia. Men jag hoppas de ska kunna ta emot oss innan vi avslutar arbetsområdet.

De som inte var klara att presentera en artikel muntligt i onsdag fick med sig material hem för att kunna göra det onsdag i denna vecka.

På engelskafliken finns ett nytt inlägg från häromdagen.

Förra veckans ”Grej of the day” hade ledtråden ; en välkänd knut. Denna gång blev det en poäng till mig. Kanske låg svaret lite för nära. Det var Hallsberg och syftade såklart på ortens roll som järnvägsknut. Aktuell poängställning är 4-2 till dem.

Vi har haft problem med internetuppkopplingen. När vi inte har internet fungerar inte telefonerna, vilket så klart är ett stort problem. Om det inte är löst till måndag återkommer jag med ett alternativt nummer ni kan ringa för sjukanmälan och kontakt.

Måndag 24/10 kommer vi uppmärksamma FN-dagen. På förmiddagen kommer vi jobba med barnkonventionen i klasserna och på eftermiddagen blir det aktiviteter i kompisgrupper. Kompisgrupper är sammansatta med barn från alla klasser.

Patrik hälsar att alla måste ha inneskor ELLER vara barfota på idrotten.

Fortsatt trevlig söndag!
Helene

23/9
Hej!

Trevligt att träffa så många av er igår. För er som inte kunde komma på föräldramötet, läs protokoll som skickas via mail. Skulle återkomma på en punkt. Det blir nästa vecka. Jag har helt enkelt inte hunnit kolla upp det ännu.

Nästa fredag har vi Terrängjogg. se separat inbjudan via mail.

Trevlig helg!
Mvh Helene

15/9
Hej!
Ytterligare en vecka är snart till ända. Imorgon är det ju studiedag som tidigare har meddelats. Vi i personalen är på vidareutbildning i Hallsberg.

Eleverna har några läxor se flik läxor.

Se inbjudan till föräldramöte på förstasidan här på bloggen. Skickar den också via mail.

På klass 5 fliken finns några nya bilder från svenskan idag.

Mvh Helene

9/9

Hej!
Mycket att informera om denna vecka!
Hoppas er vecka har varit bra! Vår vecka har varit ganska bra. Dock har vi fått gå igenom trivselreglerna ytterligare en gång för att påminna om vad som gäller och då pratade vi om hur man på ett demokratiskt sätt agerar om man inte tycker en regel är bra/rimlig. Som jag har sagt tidigare så försöker vi hantera mindre disciplinproblem /konflikter här i skolan. Om det inte räcker, behöver vi er hjälp. Då kontaktar jag eller någon annan ur personalen er.

Idag har vi tagit skolfoto. Collage kontaktar er vårdnadshavare direkt rörande hur man beställer osv
Vår klass är först ut och får ha disco mellan v.37-41. Ett gyllene tillfälle att dra in pengar till klasskassan.

Nästa vecka är det studiedag på fredag.

Jag vill gärna slå ett slag för guldtiden. Den har dragit igång nu! Tisdagar 13.45-14.45.

Om ni har något speciellt ni vill jag ska ta upp på föräldramötet eller något ni vill diskutera. Hör gärna av er så jag kan förbereda det. I övrigt se inbjudan.
Vi har påbörjat vårt första arbetsområde i svenska ”Tidningar”. Jag har möjlighet att ordna ett studiebesök på Nerikes Allehandas redaktion. Det som måste lösas är transport dit och hem. Finns det några föräldrar som möjligen har möjlighet att skjutsa? Om ja, kom gärna med förslag om veckodag osv. Med tanke på arbetsområde skulle det passa bra om ca 3-4 veckor.

Här är lite info från mattelärare Tina.
Hej! Här kommer en kort information från matteläraren. Vi har under de första veckorna startat upp arbetet i boken, men också ägnat ganska mycket tid åt andra matteövningar såsom spel, sånger, filmer, kluringar m.m. Jag har lärt känna eleverna litegrann och jag tycker att det är en mycket rolig och trevlig grupp att jobba med. Under de här veckorna har alla fått jobba på i sin egen takt vilket har inneburit att de kommit väldigt olika långt. Jag har därför skickat med läxa hem med de elever som behöver ”jobba ikapp”. De har en lapp med sig där det står vilka uppgifter som de ska göra. Boken måste med tillbaka till skolan på måndag då vi har nästa lektion. Från nästa vecka kommer vi jobba utifrån ett schema där det tydligt framgår vad de förväntas göra varje lektion. Då hoppas jag att det blir lättare för eleverna att klara av matematiken i skolan och slippa extra läxor hem. Har ni några frågor så får ni gärna kontakta mig via mejl: tina.bjork@hallsberg.se
Hälsningar Tina

Trevlig helg!
Mvh Helene

2/9

Hej!
Vi har haft en bra vecka och börjar så smått komma igång i de olika ämnena. Klassen jobbar bra och ha fått beröm av båda de nya lärarna (Tina och Johanna) för att de är arbetsvilliga och trevliga. Det blir jag väldigt glad och stolt över att få höra.
Läxdag mån-fre i engelska.
16/9 är det studiedag.
Föräldramöte för mellanstadiet blir 22/9 kl. 17-18.30. Återkommer med mer information.
Höstens utvecklingssamtal kommer starta om några veckor. Återkommer med tider att boka.
Fotografering sker på fredag 9/9.

Trevlig helg!
Mvh Helene

3/6
Vi har haft en väldigt bra vecka som jag tror kommer sluta på topp här ute på skolgården strax. Vattenkrig! Och lite annat bus! Sällan har jag sett eleverna så taggade.28 grader idag så det kommer bli härligt svalkande.

Nästa vecka blir det inte mycket arbete gjort. Måndag: lediga. Tisdag: Elevrådsdag och brännboll. Lärare mot 6:or. Jag har försökt muta 4:orna att heja på oss. Vi får se om jag har lyckats. Onsdag; Alle´skolans show i Hallsberg. Torsdag: Skolavslutning. Min dotter går ut 9:an och jag vill gärna vara med när de går ut så jag kommer avvika kl.10.30. Fikat beräknas vara slut runt 11.00.

Läs rektor Annas sommarbrev som jag bifogar via mail och som också kommer finnas på bloggen. Där finns info om organisationen nästa termin och lite viktiga datum osv.

Jag kommer hålla alla tummar och tår för att klassen får en kanonrolig upplevelse i Västerås imorgon!

Trevlig helg!
Helene

27/5

Hej!
Det har varit en relativt bra vecka.

Tyvärr blev inte friluftsdagen som vi hade hoppats. Regnet ställde till det med kalla, blöta barn och halkiga stigar som följd. Flera halkade och gjorde illa sig. De flesta kämpade dock på och höll humöret uppe. Vi lyckades få dit bussarna lite tidigare och de barn som kunde fick sluta lite tidigare (så mycket blöta kläder) . Resten fick hänga in det som gick i torkskåpen och se på film sista stunden på dagen. Ibland blir det inte som man har tänkt sig……….

Det börjar dra ihop sig till Schacktävlingen. Har alla barn någon att åka med? Det hade varit så roligt att följa med men jag ska åka på en tjejhelg (planerad sedan länge)till Dalarna och konsert på Dalhalla.

Nästa vecka får de sista läxan. (Ordkuvert=Stavning) Några enstaka har plockat ord från en ordbok och därmed fått ord som inte bara är svårstavade utan kanske också lite svårare betydelsemässigt. Jag har försökt att hinna förklara vad de betyder. Men det är inte det det är fokus på utan stavningen. Tanken är att det ska vara relativt vanliga ord som man stavar fel. Förhoppningsvis blir det inte FÖR svåra ord i fortsättningen.

På måndag får eleverna med en inbjudan till skolavslutningen. Det är viktigt att vi får veta om någon behöver skjuts till/från Viby kyrka.

Ha en trevlig helg!

Mvh Helene

20/5
Hej!
Denna vecka har gått fort. Precis som det brukar göra under våren. Bara några veckor kvar till sommarlov.

Barnen sköter sig tydligen bra på lektionerna och har samlat ihop 10 stjärnor igen. Det gick undan denna gång och jag tror bara jag har gett dem en. Börjar ana oråd………Blåser de fröken måntro? Nej, det stämmer säkert.

Vi har röstat kring olika alternativ. Det vinnande förslaget blev ”Klassbus med vattenlek”. De kommer vi ha nästanästa fredag 3/6. De får då ta med sig ballonger, vattenpistoler o dyl. Badkläder och handduk kan ju också vara bra att ta med. Om man inte vill vara med på detta, så finns det andra aktiviteter man kan göra som inte involverar vatten. Skulle det bli riktigt dålig, kallt väder blir det film el lekar inomhus istället. Men vi fattar ett beslut dagen innan.

Det var väldigt låg svarsfrekvens på enkäten. (7/19 i klassen) De vårdnadstagare som ej svarat fick hem en ny lapp för några dagar sedan med inloggning till skolenkäten. Vi är väldigt tacksamma om ni kan ta er tiden att svara. Vårt utvecklingsarbete bygger på era enkätsvar bla.

På tisdag har vi bibeläventyr för sista gången. Bilder från senaste tillfället finns på flik ”Klass 4”

Nästa fredag har vi friluftsdag för mellanstadiet. Se inbjudan nedan:

Välkomna till friluftsdag 27 maj!

• Tid: Buss avgår 08:10 från skolan, åter till skolan 13:30
• Plats: Dovra sjödalen
• Medtages: Kläder efter väder, bra skor, ryggsäck med vattenflaska och regnkläder
• Mat: Skolan bjuder på korv med bröd, liten dryck och frukt. Fika går bra att ta med, ej godis.

Mål med dagen: Att genomföra fältstudier. Rättigheter och skyldigheter i naturen enligt allemansrätten. Fysiska aktiviteter i skiftande natur och utemiljöer under olika årstider. Olika metoder för matlagning (grillning). Skapa bilder med olika material.
Vi kommer inte bada! Vi kommer vandra totalt ca 5,5 km med lunch-paus.

13/5

Hej!
Hoppas discot går bra ikväll och drar in mycket pengar till klasskassan.

Denna vecka blev inte riktigt som jag hade planerat. Jag var tvungen att rätta ännu en dag och sedan har jag varit krasslig så jag har knappt sett klassen förutom idag. Som tur är har ju de andra lektionerna flutit på som vanligt. Ännu en fördel med ämneslärarsystemet jämfört med klasslärarsystemet.

I tisdags hade vi Emma (församlingspedagog, Viby församling) här som hade bibeläventyr. Hon kommer åter vid ytterligare två tillfällen.

Nästa vecka är jag kompledig från lunch på onsdag och hela torsdag. Viktor rättar nationella prov mån –torsdag.

Tänk på att ringa till skolan och anmäla frånvaro. Det är bättre än att maila mig. Speciellt om det är kort varsel. Kollar dock mailen minst en gång per dag när jag jobbar.

Fredag 27/5 har vi friluftsdag. Återkommer med mer information när det närmar sig.

Hoppas ni får en skön helg!
Mvh Helene

29/4

Hej!
Veckan har varit bra.

Vi har haft besök av Jan-Olof från schackförbundet. Han berättade mer om hur tävlingen den 4/6 går till för eleverna. Denna gång används riktiga regler och schackklocka (kan laddas ner som app om man vill). För mer info läs på schack.se, välj schackfyran/riksfinalen. Obs! Anmälan på plats i ABB-arena mellan kl 9-10 Kan möjligen klassföräldrarna samordna transport?

Vi har också fått info om kollo i sommar. Anmälningslapp gick hem igår.

Nästa vecka är jag inte på plats mån-ons. Per är vikarie.

Torsdag och fredag är lovdagar nästa vecka.

Kom ihåg att svara på enkäten! Tack!

Hoppas praon blir jättebra på måndag!

Mvh Helene

22/4
Hej!
Ännu en händelserik vecka har passerat. Vi jobbar på och får mycket gjort. Förra veckans höjdpunkt var nog när Max, schackmästaren, kom och lärde ut tips och tricks. Se bilder under klass 4 fliken. Nästa vecka kommer en person från schackförbundet och berättar lite mer om Schackfyran i juni. Jag vidarebefordrar info vi får till er.

Denna vecka och de närmaste har vi en del vikarier som undervisar eftersom vi är tre i arbetslaget som rättar nationella prov. Vi försöker planera undervisningen så den ska flyta på så bra som möjligt trots det.

Utegympa från v. 18.

Jag vill påminna om guldtiden. Ibland är det väldigt få barn där fast många barn verkligen skulle behöva den extrahjälp vi erbjuder. Det vore synd om möjligheten försvann tycker jag.

Idag går det hem inloggning till en enkät. Försök ta er tid att svara på den. Den är viktig för vårt fortsatta arbete.

Mvh Helene

13/4
Hej!
Här kommer ny klassinfo.

I övermorgon, fredag, har vi klasskul och kommer gå till spontan efter lunch. Där kommer vi spela fotboll, kubb och åka exv rullskridskor, skateboard, sparkcykel. Eleverna får ta med det de ev vill åka på. Hjälm och ev andra skydd är bra om man har med sig. De vill väldigt gärna ha med sig fika. Hoppas det känns ok för er. Dock inga mängder. Lite saft och en bulle eller kex räcker gott. Eller frukt om man inte vill äta sötsaker. Om någon glömmer har jag med extra.

Måndag den 2/5 är det praodag. Nästa vecka går det hem en lapp där man fyller i praoplats, om man kan erbjuda en extra plats eller om man har svårt att hitta en plats. De kommer få en arbetsuppgift som ska utföras under dagen.

Jag rättar kommunens nationella prov i engelska och är borta från skolan 2-4/5. I nuläget är det oklart vem som täcker upp för mig.

Med vänlig hälsning Helene

1/4
Hej!
Tack för ett bra möte igår. Hoppas ni inte tyckte det blev alltför långt.

Här följer en kort sammanfattning:

Anna Andersson (rektor) hälsade välkomna och presenterade sig.

Marcus Boljang (rektor) berättade om Transtensskolan och om hur överlämningen mellan 6:an och 7:an går till.

Anna A berättade om rutiner när kränkningar sker och presenterade ”Planen mot kränkande behandling”

Sedan gick vi till klassrummet. Där presenterade Viktor sig i egenskap av ny mentor i klass 4.

Jag berättade om läget i klassen som jag uppfattar som relativt gott. Det uppstår konflikter mellan framförallt tjejerna men barnen är också otroligt snälla och omtänksamma mot varandra. Jag berättade lite om ett värdegrundsarbete som jag och kurator Anette kommer driva tillsammans.

Beträffande klassaktivitet så bestämdes att eleverna ska få ha schackturnering och sova över på Ip. Stellas pappa kollar när det skulle kunna gå att boka och klassföräldrarna planerar och samordnar.

Klasskassan ska vi försöka dra in lite pengar till för att i 6:an kunna åka på klassresa. Jag kollar med eleverna vad de är intresserade av. Göteborg kanske kan vara ett rimligt och roligt alternativ tyckte föräldrarna. Klassföräldrar samordnar aktiviteter som kan generera pengar. Ett tillfälle att dra in pengar är discot som 4:an kommer hålla i mellan v 18-22.

Under övrigt så frågade någon om mobiltelefoner var ett problem i klassen. Jag svarade att det sköts bra. Någon annan frågade om det är vanligt förekommande att konflikter på sociala medier rullas upp i skolan. Jag berättade att det har förekommit.

Övrig klassinfo:

Vi pratade lite om schackturneringen i Västerås 4/6. Jag kollar upp info kring detta. Jag kommer tyvärr inte ha möjlighet att följa med. Jag ska på konsert i Dalhalla då.

Det finns lite nytt material under flikarna klass 4, engelska och svenska. Kolla!
I svenska kommer eleverna ha med sig ett papper hem nästa vecka med feedback på ett arbetsområde vi precis har avslutat. De har också med en berättelse de har skrivit. Denna berättelse hade vi fokus på att den skulle vara begriplig. Vi har pratat om att ”röd tråd”, skiljetecken och relativt rättstavat är viktigt för att en berättelse ska vara lättbegriplig. Info om arbetsområdet ligger under svenska fliken. Skriv på så vet jag att ni har tagit del av resultaten. Jag är mån om att ni ska känna att ni vet hur ert barn ligger till.
Mvh Helene

18/3
Hejsan!
Vi har haft ännu en bra vecka.

Klassen har förtjänat sin femte stjärna för gott uppförande och ett imponerande engagemang idag när vi var i Viby kyrka på påskvandring. Kyrkvandringarna är väldigt bra organiserade och utförda. De lyckas också koppla bibelhistorierna till allmängiltiga frågor som rör elevens vardag på ett bra sätt.

De elever som fick ihop 11 poäng eller mer på schackfyran har fått en personlig inbjudan till ytterligare en tävling. Övriga intresserade fick en allmän inbjudan idag. Man får anmäla sig via mail. De som vill vara med på denna tävling får stå för kostnaden själv och man deltar individuellt. Skolan är alltså inte involverad o denna. Jag vet ännu inget om tävlingen i juni som vi som klass gick vidare i. Återkommer när jag har info.

Några har utvecklingssamtal på måndag(påsklov) vi ses i klassrummet. Ingång via fritidsingången.

Skolan börjar onsdag den 30/3 igen . Tisdag 29:e är studiedag.

Påminner om föräldramöte den 31/3!

Vi ska strax avsluta skoldagen med ”Påskdrag”.

Hoppas ni alla får en GLAD PÅSK!

Tack för att ni gör ett så bra jobb med era barn! Det är jättekul att få arbeta, umgås och se dem utvecklas i skolan!

Mvh Helene

11/3
Hej!
Vilket härligt vårvinterväder vi har haft de senaste dagarna! Hoppas det fortsätter i helgen.

Veckan har varit bra även om vi ibland har lite konflikter. Det går oftast bra att reda ut dem och förstå varför det blev som det blev och reflektera om man själv hade kunnat göra något annorlunda. Förhoppningsvis lär man sig då hur man kan hantera olika situationer. Konflikter är ju inte bara av ondo utan vi lär oss ju en del om oss själva och växer. Man övar sig liksom. Jag kommer dock intensifiera värdegrundsarbetet under en period efter påsk tillsammans med kurator Annette. Det arbetet kommer ske på torsdagar.

Notera ny inbjudan till föräldramöte 31/3 på flik info till alla.

Tack för bokningslappar till samtal. Jag har inte hunnit förbereda barnen ordentligt så jag kommer inte boka in några samtal vid de första två tillfällena. Lappar med den tid ni har fått går ut nästa vecka.

Viktor delar ut lappar till sina mentorselever.

Fotoprojektet fortsatte igår.se flik klass 4.

Nästa vecka på fredag 18/3kommer vi inte få så jättemycket vanligt skolarbete gjort då vi åker på påskvandring i Viby kyrka. Bussen går 8.15 så det är viktigt att alla kommer i tid. Efter lunch har vi ”Påskdrag”. Idrott som vanligt dock.

Jag har bett barnen berätta om vad vi gjorde (ska göra när detta skrivs) i eftermiddag sista passet. Om de glömmer får ni fråga

Trevlig helg!
Mvh Helene

3/3
Hej!
Det har varit en relativt bra vecka. Idag hade vi besök av fotograf Kristian inom projektet Skapande skola. Vi lär oss fota och redigera bilder. Jättekul! Han kommer även nästa torsdag.

Nästa vecka skickar jag ut tider för utvecklingssamtal.

Jag har ännu inte fått besked om ett nytt datum för Föräldramöte.

Schackfyran nu på söndag!
Enligt eleverna så kan/vill alla komma på söndag utom Hugo, Astrid och Linnea. Jamie och Minna -Li var osäkra. Stella och Natte har ingen skjuts.

Stella och Nattes föräldrar kan ni kolla om barnen kan åka med någon klasskompis? Jamie och Minna- Lis föräldrar får gärna svara på detta mail och tala om hur det blir.

Jag kommer och försöker hjälpa till att samordna på plats och se till att alla kommer igång. Viktor har fått förhinder men kommer ev. förbi lite senare.

Alla kommer spela 5 matcher. Matcherna är klara till senast kl.15.00 då prisutdelningen sker.
Vi träffas utanför Conventum Kongress. Ingången bredvid Scandic Grand Hotel på Fabriksgatan i Örebro. 9.45. Man ska anmäla sig senast 10.00.

Kul att så många kan vara med!
Mvh Helene

29/2

Hej!
Hopppas sportlovet har varit bra.

Schackfyran på Conventum Kongress 6/2 Samling kl 9.45 Fortfarande osäker på hur länge det håller på. Här kan man läsa om arrangemanget www.schackfyran.se . I nuläget är det osäkert vilka som vill/kan vara med på söndag. Ni kan väl bestämma hemma med era barn. Vi kollar igen på onsdag och ser om vi kan få en tydligare bild av hur många som kommer och om vi behöver samordna skjutsar.

Glöm inte att ni kan kolla vilkaläxor barnen har under läxfliken!

Mvh Helene

Hej igen!
Jag vill börja med att be om ursäkt för att föräldramötet blev inställt. Jag vet att sådant kan ställa till det lite. Beslutet togs av rektor Anna när två av de som skulle hålla i det blev sjuka. Jag återkommer med nytt datum.

En av de saker som vi skulle sagt på föräldramötet var att Viktor kommer gå in som mentor i klassen för att avlasta mig. Mentorskap är en uppgift som tar mycket tid i anspråk och vi behövde fördela det arbetet lite bättre. Följande elever har Viktor som mentor : Max, Alicia, Linnea, Hugo, Natte. Dessa barn kommer ha utvecklingssamtal med Viktor och ni kontaktar honom i första hand rörande era barn.

Det har varit en annorlunda vecka. Väldigt många har varit sjuka, Två dagar var det bara 9 elever på plats. Fler sjuka än friska alltså. Vi hoppas alla kryar på sig och får ett bra sportlov.

Snart dax för utvecklingssamtal igen! Utvärderingarna av de elevleddda samtalen var väldigt positiva. Ni föräldrar var eniga med något enstaka undantag om att det var bra. Bland barnen var de flesta positiva. De som inte var det, tyckte det var lite läskigt och nervöst. Jag tänker att det kommer gå lättare andra gången och att det också är väldigt bra att öva sig på detta. De ska få öva sig mer denna gång så att det inte blir så mycket ”läsa innantill”.
Fördelarna är så uppenbara att vi kommer göra på liknande sätt även denna gång. Nu har vi inga omdömen att prata om utan vi ska framförallt utvärdera SIUP:en. Dock vill jag be er att ta er tid och tillsammans med era barn gå in på Edwise och titta på barnens måluppfyllelse i de olika ämnen. Ha utgångspunkten: ”Vad kan jag jobba mer med för att nå en högre måluppfyllese?” Efter lovet kommer ni få en lapp för att boka in tider.

Påminnelse: Schackfyran på Conventum 6/2 Samling kl 9.45 Osäker på hur länge det håller på. Återkommer om det!

Mvh Helene

7/2
Hallå!
Värdegrundsdagarna blev bra. Eleverna var väldigt positiva i utvärderingen. Jag har lagt ut lite info och bilder på bloggens förstasida.

Den gångna veckan har varit bra och lugn. Vi gjorde en anonym snabbkoll i fredags beträffande tjafs och bråk i klassen. ALLA tyckte att det har varit mindre av detta denna terminen jämfört med den förra. Det är min uppfattning också. Klassen fick en stjärna för detta.

Påminn era barn om att ta hem alla skridskoprylar.

I övrigt är det inget speciellt som inträffar kommande vecka förutom att Anna E och jag är borta tor-fre som
meddelats tidigare och att det blir läxa i svenska istället för engelska.

Om ni undrar över läxor, kolla fliken läxor och prov.

Mvh Helene

31/1
Hej på er!
Hoppas att ni har haft en bra helg med era barn!
Vår skolvecka var ganska bra. Det har dock varit en del personal borta så vissa lektioner har eleverna haft vikarie men det verkar ha gått bra, såvitt jag vet.

Besöket från schackföreningen blev av som planerat. Eleverna tyckte det var jättekul och nu spelas det schack för fullt! Många verkar vara peppade på att vara med på ”Schackfyran”den 6/3 på Conventum. Vi återkommer om detta men det blir samling kl.9.45 där. Jag och Viktor kan möta upp och hjälpa till så alla kommer till rätt plats och så vidare.

Klasskul i fredags blev en hit! Bra film och en del gott blev det! Jag ska försöka styra in det till något som inte innefattar godis nästa gång. Jag förstår att det blir problematiskt när man har godislöfte och så vidare.

Imorgon måndag (och tisdag) har vi som tidigare nämnts ”Värdegrundsdagar”. Det ska bli spännande och se hur det utvecklar sig.

11-12/2 är jag och Anna E på kurs i Stockholm. Min vikarie är Barbro Jansson. Vem som vikarierar för Anna är fortfarande oklart.

Hör av er om ni har frågor eller synpunkter på något! Maila mig också om det är något speciellt ni vill att jag ska ta upp på föräldramötet den 18/2 kl 17,30. Större delen av mötet kommer vara gemensamt för 4-6. Då ska Transtensskolans rektor berätta om sin skola och vår rektor Anna kommer presentera ”Planen mot kränkande behandling”. Efter det kommer vi ha ca 30 min i vårt klassrum för frågor som bara rör klass 4.

Mvh Helene

22/1
Hej!
Vi har haft en relativt bra vecka. Eleverna är så arbetsvilliga och duktiga. De har samlat ihop till 10 stjärnor nu. Vi hade klassråd idag och vi röstade om vad vi skulle göra. Film och ta med godis vann! Fröknarnas förslag om pulkaåkning och fika eller schackturnering fick inte många röster:( Nästa fredag v.4 får eleverna ta med lite godis el snacks. Om någon glömmer, så kommer det finnas något gott att äta här.

Vi har ju nya scheman för denna termin. Vi har inte längre mentorstid utan den tiden ,tillsammans med lite tid från olika teoretiska ämnen har vi valt att lägga samman och kalla ”Målarbete”. Det ligger 90 min på onsdagar. Då har vi 1,5 klass på 3-4 lärare. Arbetspasset är uppdelat så att man jobbar halva passet mot de mål man har på sin SIUP och halva tiden med ett av kärnämnena (sv. ma. eng) Här har vi tänkt erbjuda en utmaning, stöttning eller helt enkelt lite mer tid för att hinna med skolarbetet. Vi jobbar med ett kärnämne i taget.

”Guldtiden” började denna vecka. Peppa barnen att komma! Tisdagar 13.45-14.45.

1-2/2 kommer hela skolan ha värdegrundsdagar. Då kommer vi på olika sätt jobba med begreppen; ANSVAR, TOLERANS, RESPEKT och JÄMLIKHET.

Vi är lite inne på att ha en vintersportdag snart. Vi har ju så fantastiskt fina möjligheter nu med is , längdskidspår och pulkabacke runt husknuten. Det råder ju lite osäkerhet kring vädret inför nästa vecka så vi har inte bestämt något. Det kan komma med lite kort varsel så ha skidorna vallade 🙂

Trevlig helg!
Med vänlig hälsning Helene

15/1

Hej!
Hoppas alla har haft ett bra och vilsamt lov. Vi har haft en riktigt bra start på terminen. Barnen verkade glada att vara tillbaka.

Vi har blivit inbjudna till en schackturnering ”Schack 4:an”. Majoriteten av barnen vill gärna vara med på detta. Det är frivilligt . Men ju fler som deltar desto större chans att vinna. Förberedelser sker i skolan (på matten främst) men distriktsuttagningen sker i Conventum kongress söndag 6/3. Inga förkunskaper krävs. En person kommer komma till skolan och lära eleverna spela och vi får också 5 schackspel till klassen. Att spela schack barnen tränar att : Välja och använda fungerande metoder för att lösa problem, träna strategifunktioner och redogöra och samtala om tillvägagångssätt. Dessutom ger det bra minnesträning.

Näsa vecka är planen att alla klasser åker skridskor på idrotten båda lektionspassen. ALLA som har skridskor och hjälm behöver ta med sig denna utrustning. Vi har mycket begränsat med låneutrustning.

Den 18/2 kommer vi ha föräldramöte för hela 4-6. Skriv n det i almanackan redan nu. Jag återkommer senare beträffande innehåll osv.

Tänk på att eleverna behöver varma kläder till rasterna nu när det är så kallt!
Mvh Helene

23/12
Tusen tack för den fina julgåvan! Det var mycket uppskattat!

15/12
Hej!
Jag missade att skriva om rektor Annas brev sist och fick skriva ett tillägg. Missa inte att läsa brevet. Det ligger på fliken ”Info till alla”.

Det finns nytt material bla på flik klass 4.
Kom ihåg ”hemliga kompis-paketet ” senast imorgon.

Glöm inte att skicka med engelska prov och utvärdering tillbaka till skolan.

Så här ser programmet ut på fredag.
8.00-9.10 I klassrummet.
9.10-9.30 Rast
9.30-10.30ca Juldrag
10.30-11.15 I klassrummet
11.15 Mat (om man som förälder inte har meddelat annat)
11.45 Bussen går hem.

Barnen kommer få en liten godispåse (godis som blev över från discot) och frukt. Hoppas det är ok. Vi kommer också ha dragning i ”Boklotteriet” och julklappsutdelning. Så varje elev kommer ha med sig minst en present/vinst hem.

Lite i förskott vill jag säga tack för ett bra samarbete och önska er en GOD JUL!

Mvh Helene

Tillägg! Brev från rektor Anna på fliken ”info till alla”

11/12
Hej!
Det har varit en bra vecka. Vi börjar avrunda arbetet i de olika ämnena. Idag fick vi höra resultatet av några sexors deltagande i Rockskolan. Det var kul!

Vi hade ju ett engelska test i mitten av veckan . Många tyckte nog att det var lite nervöst. En del tyckte det var kul att få visa allt de har lärt sig. För att avdramatisera det hela pratade vi en hel del om att testet mest är till för att jag ska se vad vi behöver träna mer på. Påminn dem om det ifall det känns jobbigt inför SO-provet nästa vecka. Jag rättar provet i helgen. De får tillbaka det på måndag. Då kommer jag be dem ta hem det så ni får se hur det gick. Skriv er namnteckning och skicka tillbaka det är ni snälla, så jag ser att ni har tagit del av resultatet.

Idag går två papper hem. Det är ditt barns SIUP som vi skrev på utvecklingssamtalet och en utvärdering av elevledda utvecklingssamtal. Vi i arbetslaget är tacksamma om ni kan svara på frågorna i utvärderingen. Vi vill verkligen veta er åsikt innan vi bestämmer hur vi gör nästa gång.

På onsdag 16/12 kommer den nya flickan och hälsar på i klassen.

Som vi har meddelat tidigare kommer ledighetsansökningar för semestrar o dyl avslås. Jag hänvisar till rektor Anna om ni har tankar och synpunkter beträffande detta.

Trevlig 3:e advent!
Mvh Helene

Meddelade förra veckan om några viktiga datum. Kolla där om du har glömt.

4/12

Hej!
Tiden rusar iväg och det lackar mot jul! Det är bara två skolveckor kvar nu.

Den 9/12 gör lärarstuderande Linn sin sista dag på skolan. Vi tackar för den här tiden och önskar henne lycka till i framtiden.

Den 14/12 har vi luciafirande och därefter julpyssel till lunch.

Den 15/ 12 ordnar 5:orna en sagoutställning i biblioteket. Titta gärna in där om du hämtar eller lämnar.

Fredag den 18/12 är det alltså avslutning som tidigare har meddelats. Kom ihåg att meddela mig om ditt barn inte ska äta i skolan denna dag. Det går bra med både mail och lapp.

Det har varit få konflikter sedan utvecklingssamtal och hemliga kompisar införandet. Det känns bra!
Barnen behöver lämna in ”hemliga kompisen-julklappen” senast onsdag den 16/12. Den ska vara inslagen. Ingen adresslapp behövs.

Trevlig 2:a advent!
Mvh Helene

27/11
Hej!
Vi har haft en bra vecka. Vi fick titta på fritids Astrid Lindgren musikal i tisdags. Den var väldigt bra. I övrigt har vi jobbat på i alla ämnen. Notera att 4:an har prov i engelska och SO i december. (Se ”läxor och prov i 4:an”) Jag kommer dela ut info om vad de kan repetera hemma inför engelskan. Det blir också läxan.

Notera också ändrad tid på avslutningsdagen den 18/12. Vi slutar 11.45. Efter lunch alltså. Om man vill äta hemma så är det ok under förutsättning att ni föräldrar meddelar mig att det är ok för er. Då går man hem 11.15(gäller mellanstadiet)

Trevlig 1:a Advent!
Mvh Helene

20/11
Hej!
Under utvecklingssamtalet har jag förstått att många föräldrar tycker det kan vara svårt att hjälpa till med matten. Framförallt för att man nuförtiden räknar på ett annat sätt än man själv lärde sig i skolan. Ett tips ! Gå in på bloggen! Sök på ”Flipp”. Där hittar ni korta matteklipp om hur man ska räkna eller ställa upp olika typer av tal.

Nu har alla barn en hemlig kompis. De tyckte idéen var superkul och de är väldigt taggade på att vara snälla mot varandra. Inte bara mot den hemliga kompisen för man vill ju förvilla de andra så ingen kan gissa vem som är ens riktiga hemliga kompis. Positiv bonuseffekt!

Linn har haft sina första lektioner i veckan. Klassen skriver skräckberättelser med henne. Det är nyttigt för mig att få tid att se på gruppen lite utifrån. Man ser en hel del som man missar när man håller i lektionen själv.

Jag var sjuk onsdag och torsdag. Men idag fredag är jag på plats igen.

Nästa vecka är det inget speciellt inplanerat.

Mvh Helene

13/11

Hej igen!

Vi har haft en hektisk vecka med en ny lärarstuderande som heter Linn, utvecklingssamtal för vissa, teaterbesök, besök av Jenny J och tyvärr en del konflikter mellan elever.

Linn har 1 år kvar på sin utbildning. Hon kommer vara hos oss totalt 5 veckor och undervisa lite i svenska.

Elevledda utvecklingssamtal känns väldigt positivt,  tycker jag. Vi gör en utvärdering efteråt så får jag reda på vad ni föräldrar och eleverna själva tycker.

Teaterbesöket och hur vi följde upp det kan ni läsa om under fliken ”klass 4.”

Konflikterna är jobbiga och tar mycket energi från undervisningen, upplever jag. Jag har bett om hjälp av Trygghetsgruppen (framförallt Kevin) . Detta gäller vissa tjejers konflikter med varandra. Ni som behöver veta mer om detta vet det redan eller får information på utvecklingssamtalet.

Jag har funderingar på att låta varje elev få en hemlig kompis i klassen fram till jul. Denna person ska man vara extra snäll emot. (Förhoppningsvis för alltid :)) Vem man har haft som hemlig kompis avslöjas någon av de sista dagarna gm att man får ge den personen en julklapp. Julklappen ska ha ett värde av 25-30kr. Det innebär att ni låter ert barn köpa en julklapp för denna summa. Är det ok för er? Om inte, vill jag att ni mailar mig senast på måndag.

Hoppas ni får en lugn och vilsam helg!

Mvh Helene

 

4/11

Hej!

Hoppas  det blev goda inkomster från discot och att alla hade en bra allhelgonahelg.

Idag kom jag tillbaka till skolan efter en skön semester i solen.

Idag hade klassen besök av Cecilia, tandhygienist från Folktandvården.På ett roligt och intressant sätt fick de lära sig vaför man ibland får hål i tänderna och hur man ska sköta sina tänder för att undvika det.

From nästa vecka och 5 veckor framåt kommer jag ha en lärarstuderande som heter Linn. Hon kommer  hålla i några svensklektioner.

På fredag har vi en temadag på temat: Mat för alla sinnen. Veckan därpå 10/11 ska vi åkp å teater i Örebro.

Vi har börjat med vuxenledda rastaktiviteter på 10-rasten. Samling vid björken fr framdsidan.

Mvh Helene

Onsdag 16/11

20/10

Hej igen!

Idag har barnen med sig en inbjudan till utvecklingssamtal. Vi kommer testa att ha elevledda utvecklingssamtal. Dessa kommer vi förbereda i skolan MEN det är jätteviktigt att ni föräldrar tillsammans med era barn går in på edwise och tittar på omdöme, måluppfyllelse och föregående IUP före utvecklingssamtalet.

Om ni skulle behöva boka om ett samtal är jag tacksam om ni gör det i så god tid som möjligt.

idag fick jag reda på att omklädningsrummen i gy-salen ska målas om under novemberlovet. Jag hoppas att det inte kommer påverka discot. Jag antar att det är grönt eftersom ni har kunnat boka salen.

Påminner också om Klasskul på fredag. Se info om detta i föregående inlägg.

Lycka till med discot! Ha  en bra allhelgonahelg!

mvh Helene

 

16/10

Halloj!

Vi har haft en bra vecka. Vi har fått mycket gjort och eleverna har, så vitt jag vet, varit schyssta och hållt sams.

Min vikarie som kommer 2-3/11 blir Barbro som jobbade här som specialpedagog tidigare.

Klassen saknar bara en stjärna till ”Klasskul”. Eftersom de jobbar så bra så kan vi räkna med att de hinner få den före fredag nästa vecka så då blir det ”klasskul”. Denna gång blir det film (som vi kommer jobba med på svenskan)  och något gott till. De har lov att ta med sig lite godis eller chips och något att dricka. Hoppas det känns ok för er föräldrar. Jag glömde tyvärr ta upp det på föräldramötet. Jag kommer se till att det finns något här ifall någon skulle glömma.

Mvh Helene

 

 

 

 

7/10

Hej!

Som ni kanske har sett på fliken ”Klass 4” så hade vi en extra trevlig måndag. Tack Annie och klassförälder Emma!

Veckorna rullar på och det börjar bli kallare ute. Räkna med att barnen är ute på rasterna, nästan alltid, så varma kläder behövs. Det är inte så kul att frysa när man måste vara ute

Denna vecka har vi pratat om vad man själv kan göra för att bidra till att det är ett bra, lugnt arbetsklimat i klassrummet. De fick sedan reflektera över detta skriftligt.

Det har varit några konflikter mellan elever den senaste veckan. Men de har löst det ganska bra. Om det händer saker som jag tycker ni bör känna till så hör jag av mig.

Uppmuntra barnen att ta emot extra stöttning på ”Guldtiden”. Nästan alla får kämpa lite extra i något ämne.

Inom kort kommer det hem bokningslista för utvecklingssamtal.

Jag kommer vara ledig 23/10  och 2-3/11. Den 23:e täcker Elle upp för mig. De andra dagarna är det fortfarande oklart vem som vikarierar. Återkommer! Jag ska åka på en kryssning i Karibien. Det ser jag fram emot väldigt mycket.

Kurator Anettes nummer är felaktigt i ”Välkommen till Fredriksberg”. Rätt nummer är 070-2220803.

Endast 15% av vårdnadshavarna har svarat på enkäten. Resultatet blir inte tillförlitligt. Vi vill gärna veta vad ni tycker om verksamheten så vi kan bli ännu bättre 😉 Därför ber vi er än en gång att ta några minuter och svara på frågorna. Om ni inte hittar info lappen så finns den här nedan. Det är samma kod för alla. Tack på förhand!

Nu har vi fått reda på vem som blir ny rektor. Hon heter Anna Andersson och jobbar för närvarande som skolutvecklingssamordnare på förvaltningen. Hon kommer att börja relativt snart.

Mvh Helene

image

 

 

 

25/9

Hej!

Denna vecka har gått jättefort. Vi har jobbat på i de olika ämnena. Vi  har haft elevråd tidigare i veckan och klassråd idag.

Klassföräldrar! Kan ni meddela när datum för disco är spikat och om det blir någon klassaktivitet som ni vill att eleverna ska planera upp.

På tisdag får vi besök från biblioteket. De kommer och presenterar böcker för eleverna. Det är så viktigt att vi uppmuntrar barnen att läsa. En god läsförståelse är en viktig nyckel som öppnar många dörrar i skolan och senare i livet.

Snälla,  gör enkäten (skolinspektionen) som ni fått hem info om .  Det tar bara några minuter men är så viktig för oss.  Stort tack på förhand!

Trevlig helg!

Mvh Helene

 

 

Anteckningar föräldramöte 17/9

Välkomna

Helene hälsade välkomna. Vi välkomnade särskild Alvas pappa Anders som ny i föräldragruppen.

Presentation

Helene presenterade sig. Alla föräldrar presenterade sig genom att tala om namn och vems förälder de är.

Läget i klassen.

Helene uppfattar att stämningen i klassen är god. Eleverna är mycket arbetsvilliga och positiva.

Organisation mellanstadiet

Helene pratade om ämneslärarsystemet och fördelar och ev nackdelar med det. Ingen rektor för tillfället. Rekrytering pågår. Det kommer nog ta tid. Under tiden leds skolan av två utvecklingsledare och tillförordnad rektor Kjell Gunnarsson.

Skolans utvecklingsområden. Se bifogad bildfil.

Informationskanaler

Häftet ”Välkommen till Fredriksberg” ,Mail, blogg, edwise, utvecklingssamtal 2 ggr/år .  Föräldrarna tycker att det är bra med klassinfo på bloggen när det finns behov av att delge info och inte nödvändigt att det sker en speciell dag. Omdömen finns att läsa på Edwise från 2/10. Utvecklingssamtal kommer bokas upp på papper med möjliga tider som skickas hem. Samtalen sker efter höstlovet.

Guldtid tisdagar 13.45-14.45 i övrigt se info som gått hem tidigare

Konflikthantering och värdegrundsarbete

Värdegrundsarbete sker i det dagliga arbetet men mer intensivt på mentorstid. Helene visade ett exempel. ”Tack till en förälder”.

När det blir konflikter av mindre allvarligt slag kommer eleverna få en chans att på egen hand reda ut det följande rast. Om de inte lyckas, stannar de inblandade kvar efter skoltid för att tillsammans med vuxen reda ut konflikten. Ev skolskjuts får lösas från fall till fall.  Föräldrarna gav sitt samtycke. Vi pratade om fördelarna med ett sådant förhållningssätt.   Om det rör sig om kränkningar hanteras det enligt ”Planen mot kränkande behandling” och  ”Trygghetsgruppen”

Klassföräldrar

Annies och Ellikas föräldrar.

Klassaktivitet och klasskassa

Eleverna vill gärna ha en klassaktivitet. Deras förslag: sova över på IP eller femkamp på kvällen. Föräldrarna tyckte att femkamp var det bästa alternativet. Klassföräldrarna samordnar. Barnen kan ev  planera femkampen på mentorstid.

Övrigt

Titta efter kvarglömda kläder

Viktor och Anna E presenterade sig.

 

Enkät

Alla fick info om Skolverkets enkät.  Se bifogad fil. Det är mycket viktigt att den görs. Observera stängningsdatum i oktober.

Guldtid

 

IMG_0145

Hej föräldrar!

Det här är vårt läromedel i engelska. Ni vet väl om att det finns en webbdel där man kan läsa och lyssna på texterna, öva på glosor och mycket mer. Adressen är www. studentlitteratur.se. Alla elever som har haft med sig en e-mailadress har gjort ett konto.

 

 

 

Vi har gjort denna enkät och ska nu utvärdera resultatet

enkät

Hej alla föräldrar!

Vi har haft klassråd och då pratade vi om disco. Vi får ha i maj om vi vill men vi pratade om att låta 6 orna ta i maj så de hinner åka på skolresa. Klass 4 ville hellre ha sommardisco. Jag är lite orolig om det verkligen kommer lika många första veckan i juni som i maj men det kanske det gör. Vad tycker ni föräldrar?

1. Låta sexorna ha maj-disco och vi har disco i juni.

2. Inte ha disco och låta sexorna ha.

3. Ha disco i maj.

Vi har också pratat mycket om att det är viktigt att ta ansvar för vad man gör. Både erkänna när det blir tokigt och inte göra saker för att någon annan gör något. Alla tar ansvar för det man själv säger och gör oavsett vad andra gör. Detta är vårat mål nästa vecka att förbättra!

 

Klasskul i fyran!

Nu har vi haft vårat klasskul! Vi lagade tacos, det var roligt och gott! Sen lekte vi lekar ute i det fina vädret. Bra att göra något tillsammans hela klassen.

image

 

Vi har pratat om uppåtpuffar idag. Då har vi passat på att  ge vår skola några i det här fina hjärtat.

image

inbjudan föräldrar 2 mars

Kulturanalys, info

 

3 reaktion på “Klassinfo 5an

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *